Jelínek s Ingrem se na tratě vracejí s cílem užít si Barumku

Jiří Hejtmánek, 15. srpna 2019, 12:07 Google+

Ne příliš optimálně se doposud vyvíjela sezóna pro posádku RI Okna Racing týmu ve složení Jan Jelínek a Petr Ingr. Proto do nadcházející Barum Rally oba vstupují se svou Škodou Fábií R5 s odhodláním soutěž si užít, pobavit sebe i přihlížející diváky a především soutěž dokončit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Jak se zdá, vleklé problémy se zády spolujezdce Petra Ingra jsou před domácí soutěží konečně zažehnány. Petr tak může nastoupit po boku Honzy Jelínka ke svému třetímu startu na legendární zlínské soutěži. „Moc bych chtěl poděkovat paní fyzioterapeutce, která mi od vleklých problémů se zády pomohla. Hlavně díky ní můžeme absolvovat tuto krásnou, ale také náročnou soutěž,“ těší spolujezdce zlepšení jeho zdravotního stavu. „Lehké obavy těsně před testováním se naštěstí nenaplnili, protože i po najetí sedmdesáti kilometrů záda zatím drží. Na barumku už se tedy moc těšíme," vylíčil aktuální pocity do korzetu stažený Petr Ingr.

Do závodního vozu posádka RI Okna týmu usedla teprve nedávno po dvouměsíční pauze. Pocity po dvou uskutečněných testech jsou ale velmi dobré. „Je to opravdu velmi dlouhá doba, ovšem auto je tak špičkové, že nás rychle vtáhlo zpět do závodního režimu,“ libuje si Honza Jelínek. „Sice asi ještě chvíli potrvá, než bude jezdecká pohoda stoprocentní, ale po dvou uskutečněných testech máme opravdu dobrý pocit. Navíc je před námi ještě páteční Shakedown, který nás jistě posune co se rychlosti týče, zase o něco dopředu," věří pilot červeno-modro-bílé Fábie R5. 

Vyloženě oblíbené, nebo naopak neoblíbené vložky posádka na zlínské soutěži nemá. „Za ty roky co barumku jezdím, jsou tratě neustále hodně podobné. Důležité bude každopádně jet hlavou a zbytečně nebláznit. Samozřejmě se musíme vyvarovat i zbytečným defektům, abychom zdárně mohli spatřit cílovou rampu," ví dobře o záludnostech pro něj domácí soutěže Jelínek. Ten totiž na Barumce poznal jak radosti, tak také velká zklamání z několika nezdarů. „Honza letos jede po osmnácté, já po třetí a společnost RI Okna letos na podzim oslaví čtvrt století od svého založení. I proto pro náš tým bude zdárné dokončení soutěže dobrým pocitem a hlavně velkou radostí. A pokud by se náhodou podařil i nějaký výsledek, byla by to taková třešnička na dortu," nastínil skromné přání před blížícím se vrcholem domácí soutěžní sezóny spolujezdec Petr Ingr.

V pátek večer odstartuje posádka RI Okna Racing týmu se startovním číslem šedesát pět na dveřích své Škody Fábie R5 do úvodní a diváky vždy obsypané městské speciálky. A co posádka vzkazuje právě divákům kolem tratí? „Oba jim samozřejmě přejeme spoustu parádních zážitků a přívětivé počasí. A hlavně, ať se společně i se všemi posádkami ve zdraví opět sejdeme na cílové rampě," zakončil povídání před startem devětačtyřicáté Barum Czech Rally Zlín Honza Jelínek.

Posádku RI Okna Racing týmu můžete navštívit od pátku v zázemí týmu Kresta Racing v servisní zóně v Otrokovicích, kde mají pro fanoušky připraveny krásné podpisové kartičky.

 

Vytisknout

Diskuze: Jelínek s Ingrem se na tratě vracejí s cílem užít si Barumku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Jeseníky (CZE)

Rally Jeseníky - ZRUŠENO!

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud