Mise splněna - Jelínek s Ingrem zdárně pokořili Barumku

Jiří Hejtmánek, 23. srpna 2019, 15:33 Google+

Jakékoliv trable se po celou dobu zlínské Barum Czech Rally vyhýbali posádce RI Okna Racing. Dvojice Jan Jelínek - Petr Ingr s vozem Škoda Fabia R5 tak v cíli nejtěžší tuzemské, ale možná i evropské soutěže slaví skvělé jedenácté místo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jiří Hejtmánek - RallyZone.cz

Sdílejte článek

Výsledek, který očekával od posádky asi málokdo. A to hlavně kvůli nechtěné dlouhé soutěžní pauze před zlínskou soutěží a také konkurenci čtyřiatřiceti vozů kategorie R5 na startu. Přes veškerá očekávání si ale posádka RI Oken došla soustředěným výkonem pro jedenáctou pozici v celkovém hodnocení devětačtyřicáté Barum Czech Rally. „Je to pro nás samozřejmě výsledek nad očekávání. Pomohla nám k němu samozřejmě i smůla posádek, které neviděly cíl z důvodu technických problémů nebo havárií, což svědčí o náročnosti této soutěže. Naše auto ale fungovalo skvěle a i přes pomalejší začátek jsme se postupně dostali do tempa. Nakonec z toho bylo i několik solidních dílčích výsledků," je s průběhem domácí soutěže spokojený Jan Jelínek. Trochu jej ale mrzí přidělené vysoké startovní číslo. „Jeli jsme až hodinu po posádkách, se kterými jsme chtěli závodit, což se projevilo hlavně v podvečer. Přední posádky jely ještě za světla a nás již trochu brzdila tma. Každopádně hlavně z některých nedělních časů máme opravdu velkou radost," usmíval se spokojeně Honza.

img-responsive

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jiří Hejtmánek - RallyZone.cz

A jak viděl v pořadí svou třetí Barumku spolujezdec Petr Ingr? „Bylo to opět hlavně o učení a sžívání se s vozem, čemuž odpovídaly hlavně sobotní časy. Po poslední sobotní vložce jsme se ale zdravě naštvali a řekli si, že v neděli zkusíme trochu zatáhnout. To se projevilo hned na prvním Majáku. Poté i já cítil v autě větší pohodu, která se projevila v nasazení vyššího tempa," byl spokojený se zlepšeným výkonem obou členů posádky Petr. „Čtení najednou začalo tak nějak lépe odsýpat. Honza jel parádní čistou stopu která se projevila v dosahovaných časech. Oproti ostatním posádkám se nám konečně vyhýbaly i defekty a hlavně jsme neměli za celou dobu téměř žádnou krizovou situaci. A co je nejpodstatnější? Záda vydržela celou soutěž bez problémů," líčil s úsměvem a samozřejmě i s úlevou mitfára po vleklých zdravotních problémech. Petr díky čtení rozpisu neměl až tolik času sledovat obrovské davy diváků kolem trati. To pilot, i přes pekelné soustředění, davy fanoušků okolo trati vnímal a vždy si všimnul i svého fan clubu. „ Jelen Fans jsou prostě nepřehlédnutelní. Značí je vždy co nejblíže k trati vystrčená vlajka a nádherně zbarvené trička v týmových barvách.  V Mitsubishi jsem jim vždy zvládnul i zamávat, ale ve Fábii to prostě zatím nestíhám," přiznal zlínský pilot červeno-modro-bílé Fábie R5.  V týmu RI Okna Racing tedy po posledním závodě panuje spokojenost a dobrá nálada. „Udělali jsme s novým vozem zase kus práce. Obrovské poděkování patří především týmu Kresta Racing za jeho bezchybnou přípravu. Poděkování patří ale samozřejmě i všem našim podporovatelům, rodinám a fanouškům za jejich podporu, která nás žene neustále vpřed," poděkoval jménem posádky všem zúčastněným Jan Jelínek. „ Posádkám, které postihly větší havárie se zdravotní újmou, přejeme brzké uzdravení a samozřejmě i návrat na závodní tratě," ukončil povídání po vrcholu soutěžní sezóny spolujezdec Petr Ingr.

img-responsive

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jiří Hejtmánek - RallyZone.cz

Posádku RI Okna Racing a jejich stále ještě novotou vonící Fábii R5, budou moci fandové vidět po zrušení Rally Jeseníky i Rally Příbram až na konci října při jednodenním podniku ve Vsetíně. Těsně před koncem roku se pak se sezónou Honza s Petrem rozloučí na tradiční Mikuláš Rally ve Slušovicích.

 

Vytisknout

Diskuze: Mise splněna - Jelínek s Ingrem zdárně pokořili Barumku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

„Krtek“ míří po úspěšné sezóně do Francie s titulem juniorského mistra

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud