„Krtek“ míří po úspěšné sezóně do Francie s titulem juniorského mistra

Jiří Hejtmánek, 23. srpna 2019, 12:43 Google+

Zisk titulu juniorského mistra České republiky v rally do sedmadvaceti let si po dokončení náročné domácí soutěže Barum Czech Rally Zlín připsala na své konto zlínská posádka ve složení Jiří Pohlídal mladší – Jan Kubala. Se svým vozem Peuget 208 R2 dokončili Barumku celkově na šestačtyřicátém místě. Ziskem juniorského titulu si zároveň zajistili účast listopadové Rallye du Var ve Francii.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jiří Hejtmánek - RallyZone.cz

Sdílejte článek

V obrovské konkurenci mezi dvoukolkami patří v závěrečném podniku velkého mistráku posádce Peugeotu dvaadvacáté místo, v rámci Peugeot Rally Cupu pak dokončili junioři domácí soutěž na třetím místě. V konečném hodnocení cupu však skončila posádka dvěstěosmičky na parádní druhé příčce hned za zkušeným Rendou Dohnalem. „Barumka 2019 byla tradičně hodně těžká a bohužel mojí jezdeckou chybou na RZ 2 jsme si vše ještě zkomplikovali. Nakonec to ale vše dobře dopadlo a vytoužený cíl jsme spatřili,“ oddechnul si Jirka Pohlídal po přejetí cílové rampy. Mnoho totiž nechybělo a soutěž by pro posádku skončila hned v jejím úvodu. „Ve Slušovicích jsem ve druhém okruhu do jednoho z retardérů začal pozdě brzdit a trefil čelně balík slámy. Poté nám navíc po skoku v diváckém místě auto spadlo do nouzového režimu, takže jsme museli zastavit mimo trať a vůz restartovat. Naštěstí se ale po chvilce přemlouvání chytlo a mohli jsme pokračovat dále,“ vzpomenul horké chvíle hned v úvodu soutěže teď již juniorský mistr republiky. Díky skvělým výsledkům v průběhu sezóny si může „Krtek“společně se spolujezdcem Janem Kubalou užít v listopadu velkou premiéru na soutěži v zahraničí. „S podporou Autoklubu ČR se v listopadu postavíme na start našeho prvního velkého zahraničního závodu, kterým bude Rallye du Var. Barumka asi byla na tuto soutěž skvělou přípravou, ovšem tratě ve Francii mají zcela jiná specifika než domácí soutěž. Čeká nás závod se spoustou zatáček v horském prostředí a na zcela jiném typu asfaltu než jsme u nás zvyklí, navíc v podzimním čase se spoustou spadaného listí na cestách,“ má zlínský pilot udělaný obrázek o náročnosti soutěže, jenž byla v minulosti stejně jako Barumka součástí Mistrovství Evropy.

„Samozřejmě se na soutěž ve Francii moc těšíme. Bude to pro nás oba obrovská zkušenost a již teď je to opravdu velká výzva. Porovnat se s domácími střelci bude velmi zajímavé. Chceme ale hlavně soutěž dokončit a neudělat coby reprezentanti naší zemi velkou ostudu,“ má jasno o prioritách zahraničního startu Honza Kubala, který v pozici spolujezdce teprve na šestý pokus zdárně spatřil cíl domácí soutěže.

Ještě před Barumkou splnila posádka klukovský sen fotbalistovi zlínského Fastavu Lukáši Železníkovi. Ten se totiž při pátečním shakedownu posadil na horké sedadlo vedle Jirky. „Odmala jsem klukům v rallyových autech fandil a přál si někdy se v závodním autě svézt. Kluci mi tento sen splnili při domácí Barumce a já jim za to moc děkuji. Z jízdy jsem si samozřejmě na památku pořídil video na mobil. Bylo to opravdu super, i když chvílemi jsem se trochu bál,“ přiznal zkušený fotbalista, který posádce do dalších závodů popřál hodně úspěchů.

Oba členové posádky děkují po úspěšné sezóně všem partnerům, bez kterých by samozřejmě nešlo závodit.

Jmenovitě patří obrovské díky společnostem Capri Sun, Tremondi, Montage 24, Honeycombs, Special Rally Simulator,Autovrakoviště Zlín a Talentcentrum. „Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na Autoklub České republiky a Peugeot Rally Cup CZ za podporu v této skvělé sezóně a hlavně týmu HaM Racing za vzornou přípravu našeho vozu na všech závodech,“ poděkoval za celý tým Jirka Pohlídal těm, bez kterých by sezóna asi vypadala úplně jinak. Sledovat počínání posádky Peugeotu 208 R2 na Rallye du Var 2019, budete moci v termínu od 22. do 24. listopadu 2019.

Vytisknout

Diskuze: „Krtek“ míří po úspěšné sezóně do Francie s titulem juniorského mistra

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Úspěšná premiéra Ondřeje Bisahy a Hyundai Lenner Sport na Barum rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud