Barumka slaví hattrick v prestižní anketě Zlatý volant!

Roman Ordelt, 11. února 2020, 14:30 Google+

Již potřetí v řadě získala populární automobilová soutěž Barum Czech Rally Zlín prvenství v prestižní motoristické anketě Zlatý volant v kategorii Motoristická událost roku. O čistém hattricku pro zlínské pořadatele rozhodli v hlasování fanoušci motoristického sportu. Barumka obhájila prvenství z předchozích dvou ročníků v konkurenci dalších osmi významných motoristických událostí na území České republiky. O absolutním vítězi 43. ročníku Zlatého volantu 2019 rozhodly pouhé tři desetiny bodu, když jej získal známý účastník klasických i dálkových rally Martin Prokop. Vystřídal tak po čtyřech letech továrního jezdce Škody Motorsport Jana Kopeckého, který se umístil na druhém místě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Zlatý volant

Zlatý volant | foto: AUTOKLUB České republiky

Sdílejte článek

Z pohledu Barum Czech Rally Zlín byla i tentokrát stěžejní vyhlášení v kategorii Motoristická událost roku, kde zlínská rally soupeřila s dalšími významnými akcemi jako jsou brněnská Grand Prix České republiky MotoGP, pražská motoristická výstava Legendy, mistrovství Evropy v autokrosu v Nové Pace, Czech Truck Prix v Most a další. „Barumka má mnoho fanoušků u nás i v zahraničí a právě díky jejich hlasům se nám podařilo podruhé obhájit první místo v této prestižní anketě. Touto cestou bych jim chtěl poděkovat a zároveň je pozvat na letošní jubilejní ročník. Prvenství mezi motoristickými událostmi je také oceněním dobré práce celého organizačního týmu naší rally, které již nyní pracuje na podobě tratě a také doprovodného programu pro fanoušky, kteří jsou nedílnou součástí každé motoristické akce. Podpora diváků je pro nás povzbuzením do další práce a přípravy dalších ročníků,“ pověděl Miloslav Regner, dlouholetý ředitel Barum Czech Rally Zlín.

Slavnostní galavečer se uskutečnil v reprezentativních prostorách multifunkčního centra Cubex v pražských Nuslích. Anketa Zlatý volant je nejstarší českou anketou v oblasti motosportu, její tradice sahá až do roku 1976. Od roku 2017 prošla za vedení pořadatelské agentury Pozitif velkou proměnou, neboť byly vypsány nové kategorie. Zároveň se o výsledky hlasování vedle odborné poroty premiérově postarala rovněž široká motoristická veřejnost. Při letošním vyhlášení byl uveden do nově vzniklé Síně slávy českého motorsportu Tomáš Enge, jediný český jezdec ve formuli 1. Ceny za celoživotní přínos motorsportu převzali italský motocyklový závodník Giacomo Agostini a aktivní pilot F1 Francouz Romain Grosjean ze stáje Haas.

Získané ocenění v anketě Zlatý volant je pro pořadatele Barum Czech Rally Zlín závazkem pro letošní významný historický milník. Koncem letních prázdnin se pojede na Zlínsku jubilejní padesátý ročník a soutěž se uskuteční opět jako stěžejní podnik seriálu Mistrovství Evropy. „Letošní oslava bude zvýrazněna podstatně větší porcí ostrých kilometrů sedmnácti rychlostních zkoušek. Zveme soutěžní týmy a fandy z celé Evropy koncem prázdnin do Zlína, aby si užili úžasnou atmosféru jubilejního ročníku,“ uvedl Ing. Jan Regner, zástupce ředitele zlínské rally.

Vytisknout

Diskuze: Barumka slaví hattrick v prestižní anketě Zlatý volant!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Příbram (CZE)

KIT Racing láká na svezení v mistrovském Fordu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud