Rally Monte Carlo: Preview

iM2, 17. ledna 2009, 16:34 Google+

Rally Monte Carlo: Preview; Monte otevře sezonu IRC 2009. To, že Monte Carlo je zahajovacím podnikem, na to jsme si už zvykli, ale že většinou byla první rally v MS. Letos tomu tak není, a tak tuto možnost využili promotéři IRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda

Škoda | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Malé knížectví ležící na Francouzské riviéře vždy naznačí rozložení sil pro první část roku. Soutěž v Monaku je zárukou kvalitních závodů a pěkných soubojů na horských silničkách v horách nad tímto městským státem. Samotná rally je velice obtížná na volbu obutí, protože servis je většinou situován spíše blíže k moři, kde jsou podmínky mnohem rozdílnější než ty v horách. Má se tedy jednat o asfaltovou soutěž, i když se dá počítat se sněhem ve vyšších polohách.

Místopis

Malé knížetství se rozkládá na pobřeží Středozemního moře a je druhou nejmenší zemí na území Evropy. Je to země s největším zalidněním na kilometr čtvereční na světě. Monako se dělí na čtyři obvody: Monaco-Ville, Monte Carlo, La Condamine a Fontvieille. Tato země je členem NATO od roku 1993. Monaku vládne kníže Albert II., který převzal vládu po svém otci Rainierovi III. Země je zaměřená především na obchod, bankovnictví a cestovní ruch.

Trať
Rally se sice jmenuje Rally Monte Carlo, ale pravda je taková, že v samotném Monaku se takřka žádná zkouška nejede, v posledních letech zde byla situována jen superspeciálka. Většina zkoušek se nachází v horách na Monakem. Letos je naplánováno 14 měřených úseků. Na Monte se letos vrátí k tradici, když průjezd kultovní zkouškou Col de Turini je naplánován na noční hodiny.

Favorité
Před první soutěží roku se dá těžko odhadovat rozložení sil ve startovním poli. Mezi nejrychlejší by se měla zařadit dvojice Kronosu Vouilloze/Loix, tovární tým Fiatu se také nenechá zahanbit no a Jan Kopecký se Škodou Fabia S2000 bude snad také bojovat o nejvyšší příčky. Překvapit může i Honzův kolega Hanninen nebo Sebastien Ogier, který svou rychlost již několikrát dokázal.

Časový harmonogram naleznete zde.
Seznam přihlášených posádek naleznete zde.
Seznam předchozích vítězů naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Rally Monte Carlo: Preview

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Proton jedná se Solbergem

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud