Citroën vstříc argentinským vedrům

ar1, 21. dubna 2009, 19:03 Google+

Citroën Total World Rally Team cestoval na Rally Argentina s nelíčeným nadšením. Koktejl namíchaný z kvalitních rychlostních zkoušek, úžasné krajiny, všudypřítomných diváků a posledního rekordního zápisu k tomu je pro tým obzvlášť lákavý. Sébastien Loeb a Daniel Elena budou chtít pokračovat ve své vítězné šňůře čtyř dosavadních vyhraných rally této sezony, Dani Sordo a Marc Martí budou chtít využít sebemenší možnost bodovat a vytěžit z podpory místních fanoušků maximum.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani

Sordo, Dani | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Šťastné loviště úspěchů
Rally Argentina není jen legendárním podnikem mistrovství světa, ale pro Citroën i šťastným lovištěm úspěchů. Vždyť parta ze Satory až dosud vyhrála všechny rally od roku 2004, po úspěchu legendárního Carlose Sainze přidali Loeb s Elenou hned čtyři prvenství v řadě. Francouzsko-monacká posádka rovněž zaznamenala nepřetržitou řadu vítězství od startu WRC 2009.

"Je to náš nejlepší začátek, jaký jsme kdy měli," říká Sébastien Loeb. "V Jižní Americe opravdu nemáme jinou volbu, než bojovat opět o prvenství. Rally Argentina má pro nás vždy zvláštní příchuť, a nejen tím, že jsme tu čtyřikrát vyhráli. Opravdu si užívám každou rychlostní zkoušku, na které diváci vytvářejí jedinečnou atmosféru. Je nám jasné, že můžeme počítat se stejným přijetím, jakého se nám dostalo před dvěma týdny v Portugalsku, a je vždycky krásné vidět vášnivé lidi z různých zemí, do kterých zavítáme. Tady jsou diváci všude, u servisu, na silničních partiích a na rychlostních zkouškách. Prakticky nepotřebujete noty a rozpis, protože cestu lemují davy lidí."

Sébastien a Daniel loni vyhráli ve zvláště vlhkých podmínkách. "Nebylo to snadné vítězství. Naše tvrdé pneumatiky na šotolinu nebyly nejvhodnější na tehdejší podmínky, takže jsme málem nedojeli do cíle. Letos budeme mít k dispozici měkčí verzi Pirelli Scorpion, a to je dobré. Ty budou bezpochyby všestrannější, byť by se rychleji opotřebovávaly v případě velkého horka. V Pirelli  udělali velký kus práce. Stáli před velkou výzvou a tak přišli s řadou pneumatik, které byly konkurenceschopné a odolné."

Stejně rychle jako v Portugalsku
Citroën C4  WRC v provedení 2009 si odbyl svou premiéru právě v Portugalsku, kde odstartoval svou novou kariéru vítězstvím, ruku v ruce se Sébastienem je to slibné znamení pro zbytek sezony. "Portugalská rally, to byly celkem typické povrchy pro celou  WRC. Každá rally je sice odlišná, i tak ale auto, které bylo úspěšné v Portugalsku, by mělo být stejně rychlé v Argentině, na Sardinii, v Řecku a Polsku. V Argentině slibují písčité povrchy, což by mohlo být velice kluzké. Po technické stránce, věřím, že specifikace 2009 pro C4 WRC je krokem vpřed a bude na čele v určitých podmínkách, motor také snese větší zátěž."

Dani Sordo a Marc Martí na poslední argentinské soutěži skončili na stupních vítězů a chtěli by podobný výkon zopakovat. "Stejně jako v Portugalsku se tady cítíme jako doma," říká španělský pilot. "V roce 2008 jsem poznal, jak je soutěž náročná. Doufejme, že dosavadní pěkné počasí ve Villa Carlos Paz vydrží. Náš cíl je stejný jako na předcházejících podnicích - pokusit se bodovat pro Pohár konstruktérů a pomoci Citroënu jak jen to bude možné."

Posádky Citroën v Argentině:
Sébastien Loeb / Daniel Elena : 7. start: 2003 (Xsara/vypadli) – 2004 (Xsara/2.) – 2005 (Xsara/1.) – 2006 (Xsara/1.) – 2007 (C4/1.) – 2008 (C4/1.).

Dani Sordo : 5. start: 2004 (Mitsubishi/vypadl) – 2006 (Xsara/5.) – 2007 (C4/6.) - 2008 (C4/3.).

Marc Martí : 8. start : 1997 (Seat/9.) – 1998 (Seat/10.) – 2003 (Xsara/2.) - 2004 (Xsara/1.) - 2006 (Xsara/5.) – 2007 (C4/6.) – 2008 (C4/3.).

Vytisknout

Diskuze: Citroën vstříc argentinským vedrům

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Jelínek, Jan

Vysoký počet posádek v Lužických horách

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud