Na Barum Czech Rally budou v ulicích Zlína desítky policistů

RallyZone.cz / mediafax, 19. srpna 2009, 09:58 Google+

Zvláštní bezpečnostní opatření chystá na víkend republiková i městská policie ve Zlíně v souvislosti s tradičním závodem Barum Czech rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Závodu se bude účastnit velké množství závodníků světových tříd, proto pořadatelé počítají také s mimořádnou diváckou návštěvností.

"Městská policie nasadí na jednotlivá dílčí opatření v průběhu letošní Barum rally na 70 strážníků, kteří budou společně s policisty Policie ČR dbát na bezpečnost v ulicích města. Největší nápor očekáváme v průběhu páteční rychlostní zkoušky v centru města, která do ulic přiláká desetitisíce sportovních příznivců a přinese značné změny v organizaci dopravního provozu jak na silnících, tak i na železnici. Jednotlivé hlídky strážníků i republikové policie se budou nacházet prakticky po celé trase této rychlostní zkoušky. Přitom by ale neměl být oslaben standardní výkon služby i v jiných částech města," uvedla tisková mluvčí městských strážníků Šárka Škubalová.

Městská policie Zlín vyzývá všechny fanoušky motoristického sportu, kteří se přijdou na jednotlivé rychlostní zkoušky podívat, aby se ve vlastním zájmu seznámili s bezpečnostními doporučeními, bezvýhradně uposlechli pokyny pořadatelů a dbali na ochranu svého života, zdraví i majetku.

"Všichni diváci přihlížejí soutěži na vlastní nebezpečí, a tak je především v jejich zájmu, aby naše doporučení dodržovali. Vyzýváme také diváky, aby při sledování závodu respektovali oprávněné zájmy jiných subjektů a nevstupovali bez jejich svolení na soukromé pozemky či budovy. Při minulých ročnících se totiž nejednou stalo, že někteří lidé šplhali kvůli lepšímu výhledu po okolních budovách. Je třeba si ale uvědomit, že například stříška nad vchodem není konstruována pro takové zatížení a její zřícení by mohlo zranit mnoho diváků. Rovněž připomínáme rodičům, aby si při akci dobře hlídali své dětí a měli přehled o tom, kde se pohybují," upozornila policistka.

Vytisknout

Diskuze: Na Barum Czech Rally budou v ulicích Zlína desítky policistů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally poland

Titul získá Hirvonen, říká Gardemeister

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud