Hirvonen si spravil chuť

Karel Porsch, 9. prosince 2009, 08:36 Google+

Tovární pilot Fordu suverénně triumfoval na pětadvacátém ročníku Bettegova memoriálu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Prestižní podnik, pojmenovaný po legendě rallysportu, Attilio Bettegovi, který zemřel v roce 1985 při Tour de Corse. Se jako každoročně konal jako součást MotorShow v Bologni. Mimo Hirvonena se na startu sešlo tradičně mnoho hvězd, například Petter Solberg a Sébastien Ogier s Citroëny nebo se Subaru startující Marcus Gronholm a Mads Ostberg. Stejně jako v nedávné Monza Rally Show startoval na Bettegově memoriálu devítinásobný motocyklový šampion Valentino Rossi s Fordem Focus RS WRC. Vítězové předchozích ročníků, Dani Sordo, Markko Martin nebo Gigi Galli tentokrát chyběli.

V netradičním termínu uprostřed týdne se v hlavní kategorii WRC odehrály dvě soutěže, pondělní Night Sprint a úterní RallySprint. Smíšený povrch kilometr dlouhé trati nejvíce vyhovoval právě Hirvonenovi, když si nejdříve poradil v semifinále s Gronholmem a pak v obou případech ve finálovém souboji vyřídil i zástupce juniorky Citroënu Ogiera s C4 WRC. Ten v semifinále vyřadil Solberga, který nakonec bral dvakrát třetí místo. Andrea Navarra, který je se šesti triumfy a dvěma druhými místy nejúspěšnějším jezdcem historie Bettegova memoriálu, vypadl společně s Rossim už v prvních rozjížďkách.

Trochu ve stínu hlavních hvězd se odehrály i další dvě soutěže kategorie rally. Mezi historickými vozy se ve finálovém paralelním závodu střetli Paolo Ciuffi se starším Subaru Impreza sk. A a Simone Romagna s Lancií Delta HF Integrale. Druhý jmenovaný si nakonec dojel pro vítězství a stal se tak jediným italským vítězem v celé kategorii rally. Velký finský večer totiž završil Teemu Arminen vítězstvím v teprve druhém ročníku Subaru Impreza Cupu, kde se střetli jezdci v identických produkčních vozech a která je náhradou za zrušený 2WD Cup. Arminen si ve finále poradil s domácím jezdcem Matteo Budou.

Závěrem si připomeňme, že v roce 2001 získal na Bettegově memoriálu historické druhé místo pro Českou Republiku Roman Kresta.

Vytisknout

Diskuze: Hirvonen si spravil chuť

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

prazsky rallysprint

Posadkam Subaru CRT se Pražský sprint líbil

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud