Hirvonen si spravil chuť

Karel Porsch, 9. prosince 2009, 08:36 Google+

Tovární pilot Fordu suverénně triumfoval na pětadvacátém ročníku Bettegova memoriálu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Prestižní podnik, pojmenovaný po legendě rallysportu, Attilio Bettegovi, který zemřel v roce 1985 při Tour de Corse. Se jako každoročně konal jako součást MotorShow v Bologni. Mimo Hirvonena se na startu sešlo tradičně mnoho hvězd, například Petter Solberg a Sébastien Ogier s Citroëny nebo se Subaru startující Marcus Gronholm a Mads Ostberg. Stejně jako v nedávné Monza Rally Show startoval na Bettegově memoriálu devítinásobný motocyklový šampion Valentino Rossi s Fordem Focus RS WRC. Vítězové předchozích ročníků, Dani Sordo, Markko Martin nebo Gigi Galli tentokrát chyběli.

V netradičním termínu uprostřed týdne se v hlavní kategorii WRC odehrály dvě soutěže, pondělní Night Sprint a úterní RallySprint. Smíšený povrch kilometr dlouhé trati nejvíce vyhovoval právě Hirvonenovi, když si nejdříve poradil v semifinále s Gronholmem a pak v obou případech ve finálovém souboji vyřídil i zástupce juniorky Citroënu Ogiera s C4 WRC. Ten v semifinále vyřadil Solberga, který nakonec bral dvakrát třetí místo. Andrea Navarra, který je se šesti triumfy a dvěma druhými místy nejúspěšnějším jezdcem historie Bettegova memoriálu, vypadl společně s Rossim už v prvních rozjížďkách.

Trochu ve stínu hlavních hvězd se odehrály i další dvě soutěže kategorie rally. Mezi historickými vozy se ve finálovém paralelním závodu střetli Paolo Ciuffi se starším Subaru Impreza sk. A a Simone Romagna s Lancií Delta HF Integrale. Druhý jmenovaný si nakonec dojel pro vítězství a stal se tak jediným italským vítězem v celé kategorii rally. Velký finský večer totiž završil Teemu Arminen vítězstvím v teprve druhém ročníku Subaru Impreza Cupu, kde se střetli jezdci v identických produkčních vozech a která je náhradou za zrušený 2WD Cup. Arminen si ve finále poradil s domácím jezdcem Matteo Budou.

Závěrem si připomeňme, že v roce 2001 získal na Bettegově memoriálu historické druhé místo pro Českou Republiku Roman Kresta.

Vytisknout

Diskuze: Hirvonen si spravil chuť

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

prazsky rallysprint

Posadkam Subaru CRT se Pražský sprint líbil

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud