Má už Ogier podepsanou smlouvu s Fordem?

iM2, 5. října 2011, 10:57 Google+

Spekulace ohledně budoucnosti Sébastiena Ogiera neberou konce. Finská média přišla po rally ve Francii s informací, že Francouz podepsal smlouvu s továrním Fordem, kde nahradí Mikku Hirvonena.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Citroën

Citroën | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Ve Francii vybojoval Sébastien Ogier vítězství, které ho opět vrátilo do boje o titul mezi jezdci. Přesto byla hlavním tématem v servisní zoně spíše jeho budoucnosti u Citroënu.

Smluvně zajištěný rovný status se Sébastienem Loebem uvnitř týmu Citroën přestal platit poté, co úřadující světový šampión prodloužil smlouvu s Citroënem. Vedení francouzského týmu veřejně vyjádřilo svou podporu Loebovi. Tým už navíc Ogiera několikrát přibrzdil, aby tak nedošlo k otevřenému souboji přímo na trati mezi týmovými kolegy.

Oficiálně to tým zdůvodňuje tím, že nechce ohrozit šance na zisk titulu mezi týmu. Interně se ale jedná o jasné upřednostnění Loeba. K ostré výměně názorů došlo v Německu, kde Ogier neuposlechl a na Loeba neustále tlačil. "On si ztěžoval u vední a já musel zpomalit," řekl tehdy Ogier. 

Sébastien má sice stále platnou smlouvu s Citroënem, ale jeho management se poohlíží po jiných možnostech. Podle finských médií by měl mít Ogier již podepsanou víceletou smlouvu s Fordem a Mikku Hirvonena by měl nahradit už od roku 2012. Zatím ale není nic oficiálně potvrzeno, to by mohlo být až na konci sezony. 

Možným důvodem, proč se k tomu ještě nikdo nechce vyjadřovat, je skutečnost, že Ford zatím nemá potvrzenou budoucnost v MS. U Citroënu na otázky ohledně budoucnosti odpovídají takto: "Momentálně se soustředíme na aktuální sezonu. Otázky ohledně budoucnosti nebudou zodpovězeny."

Vytisknout

Diskuze: Má už Ogier podepsanou smlouvu s Fordem?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter	- Patterson, Chris

Solbergův tým vyloučením překvapen

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud