Dvě generace Peugeotu na Rally Bohemia

Radka Matthey, 29. června 2016, 19:30 Google+

Rally Bohemia nabídne srovnání dvou generací techniky i závodníků s rally speciály značky Peugeot.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pro značku Peugeot je Rally Bohemia, která odstartuje o víkendu 2. a 3. července 2016, mimořádnou soutěží. Jen na téhle rally zařazené do Mistrovství České republiky totiž bude mít Peugeot ČR hned tři pořádná želízka v ohni a to v generačně odlišných vozech.

Posádka Štěpán Vojtěch – Michal Ernst je se značkou Peugeot spjata už roky, ale dnes ji vídáme na českých soutěžích už jen zcela výjimečně. Právě Rally Bohemia bude letos nejspíše jedinou příležitostí, kdy si budou moci diváci vychutnat krásu a sílu klasického vozu Peugeot 206 WRC, který i přes své stáří stále velmi dobře dokáže konkurovat soudobým soutěžním speciálům. V loňském roce se s tímto vozem posádce Štěpán Vojtěch – Michal Ernst povedl na Rally Bohemia husarský kousek, kdy obsadili třetí místo ve velmi silné konkurenci. „Loni se nám povedl mimořádný výsledek, ve který jsme ani nedoufali a vše nám tehdy naprosto vyšlo. I letos se budeme snažit neudělat ostudu a start na Rally Bohemia s tímto autem si chceme hlavně užít,“ říká Štěpán Vojtěch, který na Rally Bohemia vyrazí s Peugeotem 206 WRC v novém designu inspirovaném originálními továrními barvami z roku 1999, kdy tento vůz výrobního čísla 8 poprvé odstartoval do soutěže mistrovství světa ve Velké Británii s Marcusem Grönholmem za volantem. „Moc se těšíme na start a je to pro nás zase svezení po delší době. Jsem zvědavý na letošní formát Rally Bohemia. Může to být zajímavé a pro mě je atraktivní kompaktní formát, protože soutěž trvá vlastně jen tři dny i s tréninkem. Rychlostní zkoušky jsou těžká klasika a pro mě bude zásadní se rychle dostat do rozpisu a důvěřovat mu. Protože závodím jen sporadicky, tak mi chvíli trvá, než se rozjedu, a to bude podobné i letos. Doufáme, že bude naše „babička“ fungovat. Trochu nás zlobí spojka, ale auto už známe a bude to jen o tom, jak rychle se mi podaří najít správné tempo. V tomto roce jsme se jen trochu svezli na Legendách v Praze a na krátkém testu, takže se nemůžeme srovnávat s kluky, co jedou celou sezonu. Jdeme do soutěže s dobrou náladou, a ta je pro nás hlavní,“ dodává Štěpán Vojtěch, který s  Michalem Ernstem odstartuje do Rally Bohemia se startovním číslem 15 na dveřích svého krásného a divácky atraktivního Peugeotu 206 WRC.

Peugeot 206 WRC Štěpána Vojtěcha tedy bude tím nejsilnějším vozem se lvem ve znaku ve startovní listině Rally Bohemia, ale jiné, o dost modernější a výkonově slabší Peugeoty 208 R2 osedlá hned několik dalších posádek. Tyto závodní automobily patří dnes mezi nejoblíbenější soutěžní vozy a s podporou Peugeotu ČR s nimi na Rally Bohemia odstartují Václav Dunovský s Petrem Glösslem a posádka Filip Mareš – Jan Hloušek startující za Autoklub Peugeot Rally Talent. Je dost pravděpodobné, že tito mladí jezdci s hbitými dvoukolkami svedou souboj o vítězství ve třídě 6 a budou bojovat i mezi těmi absolutně nejrychlejšími dvoukolkami ve startovní listině Rally Bohemia. Peugeot bude všem soutěžním posádkám držet při Rally Bohemia palce zve všechny diváky k návštěvě soutěže, která odstartuje v sobotu 2. července ve 13:00 na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi. V první – sobotní etapě čekají na soutěžící čtyři rychlostní zkoušky, stejně jako ve druhé etapě. Cílem projedou ty nejúspěšnější posádky v  neděli 3. července v 15:00.

 

Vytisknout

Diskuze: Dvě generace Peugeotu na Rally Bohemia

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Zaboduje Filip Mareš na domácí půdě?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud