Gassner jr. míří do PWRC

Karel Porsch, 7. ledna 2010, 08:21 Google+

V době, kdy se velká spousta fanoušků obává o kvalitu a konkurenci v PWRC, přeci jen se najdou zajímavá jména, kteří plánují start právě v produkčním mistrovství. Podobně optimistická zpráva nedávno dorazila z Německa.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gassner, Hermann jun.

Gassner, Hermann jun. | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Tamní úřadující mistr a nositel známého jména, jedenadvacetiletý pilot Hermann Gassner jr., sice uvažoval i o technice S2000, ale zřejmě z finančních důvodů nakonec raději zvolil osvědčenou techniku. Nejpravděpodobnějším vozem, se kterým by měl Gassner jr. letos startovat, je Mitsubishi Lancer Evo X, tedy vůz, se kterým už v loňské sezóně pravidelně startoval Hermannův otec a získal s ním hned několik dílčích úspěchů. Hermann Gassner starší, sám několikanásobný mistr našich západních sousedů, se navíc úpravou vozů Mitsubishi zabývá i v "civilu" a tak se dá očekávat, že vůz pro mistrovství světa bude skutečně špičkovou zbraní.

Historicky nejmladší mistr Německa a poslední vítěz Mitropa Cupu zvažoval vstup do PWRC už před koncem veleúspěšné sezóny jako jednu z možných variant, kam by se měl ve vývoji ubírat. V úvahu sice přicházelo i například IRC, ale k rozhodnutí mladému jezdci nakonec dopomohl právě výběr techniky. V konkurenci vozů S2000 by totiž jeho šance nebyly tak velké, a proto padla volba právě na PWRC. Přestože se sám Hermann rozhodně nepovažuje za favorita mistrovství, rád by v šampionátu dopadl co nejlépe. Jeho výhodou může být i přesun téměř kompletní špičky PWRC do nově vypsaného mistrovství vozů S2000.

Spolu se svou sympatickou spolujezdkyní Katharinou Wüstenhagen už si Gassner jr. loni několik podniků mistrovství světa v Evropě vyzkoušel, například závěrečný podnik WRC, rally ve Walesu, dokončil jako osmý v rámci PWRC a na 25. místě celkově. Nejlépe si vedl v Portugalsku, kde se v absolutní klasifikaci dokonce vyšplhal až na 12. pozici.

Definitivní rozhodnutí v bavorském týmu údajně padne do 12. ledna, kdy se uzavírají přihlášky pro Švédskou rally, první podnik produkčního šampionátu.

Vytisknout

Diskuze: Gassner jr. míří do PWRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Jiří Volf - projekt DÍTĚ 2009 završil opět nákup řečových procesorů

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud