Jezdci Fordu pojedou doma, jak se těší? + VIDEO

iM2, 27. července 2010, 14:25 Google+

Jednička továrního Fordu, Mikko Hirvonen, bude na Rally Finland obhajovat loňské vítězství. Každopádně bude mít Fin na této soutěži co oslavovat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Hirvonen, který pochází z města Jyväskylä, které je i letos centrem soutěže, zde vloni s Fordem Focus RS World Rally Car vyhrál. Letos bude mít určitě co oslavovat, když poslední den soutěže, tedy v sobotu, bude mít 30 let. Může tak doufat, že si sám dá dárek v podobě vítězství a bude tak moc oslavovat o to více.

Bude to již devátý start Hirvonena na jeho domácí soutěži, už dvakrát zde dojel na druhém místě. Minulý týden se na soutěž pilně připravoval, když najel asi 500 km. „Z testu jsme si odnesli hodně dobrých věcí, takže se už na rally moc těším. Těším se na možnou obhajobu svého loňského vítězství, protože bych rád vítězství udržel ve Finsku. Hájit vítězství na své domácí soutěži je samozřejmě vždy něco speciálního,“ říká Mikko.



Soutěž je letos kvůli oslavám jejího šedesátého výročí zkrácena jen do dvou dnů. Hirvonen věří, že to bude napínavé až do poslední RZ. „Dvoudenní formát soutěže bude zajímavý. Dřív nedělní etapa obsahovala jen málo kilometrů a o výsledku soutěže se většinou rozhodlo již v předchozích dvou etapách. Letos však budou jen dvě etapy, a tak by se o vítězství mohlo rozhodovat až v poslední zkoušce soutěže.“

Jari-Matti Latvala je druhým jezdecem Fordu, také on pochází z Finska a na této soutěži bude startovat už po osmé. Jeho nejlepším výsledkem je třetí místo, které vybojoval vloni. „Ve Finsku je to hodně vzrušující, není tomu podobná žádná jiná rally. Obvykle bývám před startem soutěže nervózní, ale před Finskem to vždy bývá o hodně horší. Nervy začnou naplno pracovat na cestě k první RZ soutěže. Když pak dojedu do cíle první zkoušky, tak si řeknu: “Wow! To bylo rychlé.“, pak už je to všechno lepší,“ říká Jari-Matti.

 

Video z testů před Finskem:

 

Vytisknout

Diskuze: Jezdci Fordu pojedou doma, jak se těší? + VIDEO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally sardegna

Video: Kankkunen zpět ve voze, testuje v lesích

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud