Půjde Kubica ve stopách Räikkönena?

iAdam, 27. ledna 2011, 09:36 Google+

Polák Kubica je známý svojí vášní pro rally. Několikrát si i start na soutěži vyzkoušel a rozhodně se neztratil. Proč tedy do budoucna nevylučuje přestup a jaké výhody by hrály v jeho prospěch?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kubica, Robert

Kubica, Robert | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Robert Kubica je svojí vášní pro rally známý. Polský jezdec formule 1 rád navštěvuje podniky mistrovství světa jako obyčejný divák, ale není pochyb o tom, že má pro tento sport od přírody talent. To také již několikrát ukázal.

Sám jezdec podle svých slov tedy nevylučuje, že by jednoho dne řekl formuli 1 sbohem a definitivně přestoupil do rally. Ví však, že by přišel o jednu zajímavou výhodu. "Nyní si můžu rally vychutnávat, protože se nemusím koncentrovat na výsledky," uvádí na serveru Formula1.com. "Jezdím si čistě pro radost."

Na rozdíl od Räikkönena má však Kubica ve formuli 1 ještě čeho dosáhnout; foto: F1news.cz

Kubica je však v motorsportu již známé jméno. Od takto významné osobnosti by se určitě očekávali nějaké výsledky, což by přineslo i jistý tlak na jezdce. "Určitě by se něco muselo změnit, když bych se chtěl stát profesionálním rallyovým jezdcem. Ale nechtěl bych ale tuto možnost do budoucna vyloučit."

Jezdec Renaultu si uvědomuje i jednu velkou výhodu rally oproti formuli 1: "V rally můžete být úspěšný nezávisle na vašem věku. A právě to mi dává ještě hodně času k tomu, definitvně se rozhodnout."

Když Kimi Räikkönen vyhrál titul mistra světa, ve formuli 1 již ztratil motovaci a naopak rally pro něj představovala zajímavé a nové dobrodružství. Kubica naopak ještě na okruzích na svoje velké výsledky čeká. Je tedy zatím otázkou, zda by chtěl ve stopách toho Fina někdy do budoucna vykročit. Jistotou ale je, že sport by určitě jeho přestupem nic neztratil, možná naopak...

Vytisknout

Diskuze: Půjde Kubica ve stopách Räikkönena?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Andersson, Per Gunar - Andersson, Jonas

Proton má zájem o Bassa

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud