Stobart: Co říkají jezdci před Švédskem

iM2, 5. února 2011, 22:21 Google+

Tým Stobart nasadí do úvodní soutěže MS v automobilových soutěžích roku 2011 tři vozy Ford Fiesta WRC. Pojedou s nimi Henning Solberg, Mads Ostberg a Matthew Wilson.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally sardegna

rally sardegna | foto: Stobart Motorsport

Sdílejte článek

Pro tým budou nové jak vozy, Fiesty WRC, tak i gumy. Po pár letech se totiž do MS vrací značka Michelin. Tým sice vyšle do soutěže tři vozy, ale na body mohou být nominovány pouze dva. Stobart poměrně nepřekvapivě vybral Solberga a Ostberga.

„Na Švédsko se velmi těším. Fiestu S2000 už znám docela dobře, při prvních dvou rallych švédského mistrovství jsem si s ní ve sněhu užil dost zábavy. Musím si zvyknout na to, že už za zadními koly nemám 300 litrový kufr. Auto má zcela jiné rozměry, než mývalo Subaru. Jinak se v něm ale cítím dobře. Zatím znám sice pouze Fiestu S2000, ale myslím, že WRC se bude chovat dost podobně. Má pouze více koní. Švédsko patří mezi mé oblíbené soutěže. Jsou zde rychlé a plynulé úseky. Myslím, že mohu divákům ukázat dobrou show,“ říká před prvním startem ve Stobartu Ostberg.

Velké zkušenosti se Švédskou rally má také Henning, který se na start postaví už po 13. S Fiestou S2000 sbíral zkušenosti již vloni: „Na sněhu se cítím nejlépe ze všech povrchů. Švédsko je tudíž perfektní místo pro start s novým vozem. Na sněhu už jsem jel s Fabii S2000 a jsem si jistý, že vše bude v pořádku. Model S2000 posílil moji důvěru a díky loňským startům s tímto vozem jsem získal spoustu zkušeností. Jsem rád, že mě bude opět navigovat Ilka.“

Pozadu určitě nebude chtít zůstat ani vloni ve Švédsku 7. Matthew Wilson: „Rok startujeme na jedné z nejrychlejších soutěží kalendáře. Je to velká výzva. Bude ale těžké vstoupit do soutěže s úplně novým vozem. Naštěstí jsem hodně novou Fiestu testoval. To by mi mohlo pomoci. Fiesta WRC má všechny dobré díly z Focusu WRC, jen je menší. Reaguje velmi dobře a udělá vše, co si přejete. Švédsko patří mezi mé oblíbené soutěže a to nejen proto, že se zde jezdí opravdu velmi rychle. Je to krok do neznáma. Sice jsme vůz před soutěží netestovali, ale to může představovat velkou výzvu.“


Vytisknout

Diskuze: Stobart: Co říkají jezdci před Švédskem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally jänner

Pneumatiky DMACK debutují ve WRC na voze Prokopa

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud