Budoucí hvězda týmu VW: Loeb, Grönholm nebo Solberg?

iM2, 22. července 2011, 11:55 Google+

Bývalý mistr světa WRC a momentálně "důchodec", Marcus Grönholm, se hodlá pokusit získat místo v továrním voze německé značky Volkswagen ve WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gronholm, Marcus

Gronholm, Marcus | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Hodlá Volkwagen nastoupit do MS v automobilových soutěžích s opravdu velkými rybami ve svých Polech WRC? Nejnověji projevil zájem o start s tímto týmem v MS Marcus Grönholm. Fin by se tak mohl vrátit do MS v továrním týmu!

Na světovou scénu se chystá wolfsburgská automobilka nastoupit od roku 2013. První starty s Polem R WRC by se ale měly konat už příští rok. "Nemyslím si, že bych mohl při mém návratu na světovou scénu bojovat rovnoceně se Sébastienem Loebem. Ale jsem připraven příští rok pomoci. Vstup nového výrobce do MS s novým vozem se mi jeví jako velmi dobrá přiležitost a výzva," říká Fin.

Od ukončení angažmá u továrního Fordu na konci sezony 2007 jel Marcus pouze dvě rally: v roce 2009 v Portugalsku (Subaru Impreza WRC) a v roce 2010 ve Švédsku (Ford Focus WRC). Teď se zdá, že konce kariéry přišel moc brzy: "Tehdy jsem si myslel, že je to správné rozhodnutí. Připadal jsem si již unavený. Jenže mezitím jsem si začal uvědomovat, že by bylo dobré, kdybych mohl ještě chvíli jezdit. Další mistrovský titul by nebyl špatný."

Francois-Xavier Demaison, bývalý inženýr vozu Grönholma, už má podepsanou s VW smlouvu, to bylo mohlo také sehrát určitou roli. V současné době VW neoznámilo žádného konkrétního jezdce, který bude v Polu WRC jezdit, ale v úvahu připadají i odvěcí rivalové Grönholma, Petter Solberg (ten už otevřeně prohlásil, že chce zpět do továrního týmu) nebo Sébastien Loeb (v Řecku byl velmi zklamaný přístupem Citroënu k jeho souboji s Ogierem).

Vytisknout

Diskuze: Budoucí hvězda týmu VW: Loeb, Grönholm nebo Solberg?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

rally veszprém

Když zazvoní telefon a jede se na rally aneb výlet Rally Veszprem 2011

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud