Ukončí Ken Block kariéru v MS?

iM2, 4. září 2011, 22:05 Google+

Místo kompletního programu v MS čeká na Kena Blocka v Austrálii teprve šestý závod sezony. Tímto stylem se americká hvězda asi jen těžko dostane do tempa. Je možné, že místo dalšího programu ve WRC čeká na Blocka účast v rallycrossovém šampionátu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ford

Ford | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Kariéra Kena Blocka v MS čítá zatím pouze 15 závodů. Vloni představil Ken ambiciónzní tříletý program s Fordem, předtím startoval v MS třikrát se Subaru. Vloni jsme Blocka viděli s Focusem WRC na sedmi soutěžích, jednou bodoval (Španělsko). Letos pokračuje s Fiestou WRC. Před sezonou se dokonce spekulovalo o tom, že jeho tým nasadí dvě auta.

Jenže realita je jiná, po pěti soutěžích roku a velmi chabých výkonech se začíná pochybovat, jestli má Američan stále chuť ve WRC jezdit. "Abych dokázal držet krok, tak se musím ještě hodně učit. To ale půjde jen tehdy, když budu více jezdit. Musel bych tedy ve Fiestě WRC daleko více sedět. Jak bych to ale měl udělat, to v tento moment ani já sám nevím. Musím vyhovět mým sponzorům a partnerům, kteří si přejí, abych byl více v Americe," říká Ken.

Bez sportovního uspěchu ale bude pokračování v MS jen velmi obtížné. Navíc musíme přičíst i to, že Block začal závodit velmi pozdě. Takže proč by měl pokračovat? Navíc s vrcholem sezony WRC, rally ve Finsku, kolidovaly X-Games v USA: "To byl podnik, ke kterému jsem smluvně vázán. Navíc se mi také líbí."

"Rallycross je velmi kompaktní a těší se stále větší popularitě. Je to sport zcela podle mého gusta. Mám rád ale i WRC, je to velmi hezký a náročný šampionát, ale je také časově a finančně náročný. Příští týden si musíme sednout a domluvit se na programu na příští rok, je hodně možností a nápadů, co bych mohl jezdit."

Vytisknout

Diskuze: Ukončí Ken Block kariéru v MS?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Může ještě Ogier sesadit Loeba z trůnu?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud