ŠKODA získala poprvé v historii titul mistrů světa

iM2, 24. října 2011, 10:55 Google+

Titul světových šampionů vybojovalo ve Španělsku v poslední soutěži šampionátu SWRC finské duo týmu Red Bull ŠKODA Juho Hänninen - Mikko Markkula na Fabii S2000.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hanninen, Juho - Markkula, Mikko

Hanninen, Juho - Markkula, Mikko | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Hned v prvním roce účasti v šampionátu SWRC předvedl tým Red Bull ŠKODA fantastický výkon a může zaslouženě slavit titul světových šampionů. Pro značku ŠKODA je titul v mistrovství světa vrcholem jejích oslav 110 let historie motorsportu.

Týmový šéf Raimund Baumschlager: „Dnešek je pro nás všechny výjimečný. Juho potvrdil svou třídu a odjel precizní a taktickou soutěž. Byl po celou sezonu bezesporu nejrychlejší a nejkonstantnější pilot. Můžeme být na náš společný výkon hrdí!“ Španělská rally byla perfektním závěrem sezony pro celý tým. Juho Hänninen korunoval svůj celoroční výkon suverénní, inteligentní a přesto rychlou jízdou v Katalánsku. Jel chytře a současně agresivně a až do poslední rychlostní zkoušky bojoval o vítězství s vítězem Dakaru Al-Attiyahem na Fordu. Předčasné rozhodnutí o držiteli světového titulu padlo přitom již na první zkoušce v úvodní páteční etapě. Zatímco průběžně vedoucí jezdec pořadí šampionátu Juho Hänninen zajel hned na začátku nejrychlejší čas, největší konkurent v boji o titul Ott Tänak havaroval a nemohl již v první den zasáhnout do boje. Od tohoto momentu změnil Hänninen strategii. Na prvním místě stála taktická jízda na jistotu. Přesto zajížděl Hänninen dále skvělé časy, zůstal maximálně koncentrovaný a okřídlený pocitem možného vítězství.

Juho Hänninen: „Perfektní den pro nás všechny a skvělý úspěch v mé kariéře. Všechno fungovalo na výbornou. Nemuseli jsme jet s maximálním rizikem, přesto jsme byli pořád vpředu. Chtěl bych speciálně poděkovat všem, kdo nám při tomto úspěchu pomáhali. Měli jsme zajištěné podmínky, abychom mohli soutěžit na nejvyšší úrovni a světový titul je pro nás všechny zasloužená odměna.“

Také druhé duo týmu Red Bull ŠKODA Hermann Gassner/Timo Gottschalk ukázalo na závěr sezony ve Španělsku vyzrálý výkon. Gassner zajel jeden nejrychlejší čas a několikrát se dostal mezi první tři. V konečném účtování mu patří pátá příčka.

Hermann Gassner: „Potřeboval jsem dlouhou dobu, abych našel správný rytmus. Ale čím déle rally trvala, tím více jsem mohl útočit, aniž bych příliš riskoval. Byl to povzbudivý a pozitivní závěr proměnlivé sezony, ve které jsme se toho hodně naučili.“

 

Vytisknout

Diskuze: ŠKODA získala poprvé v historii titul mistrů světa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ford

Tänak dostal WRC auto pro rok 2012

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud