Hrabánek: Škoda zůstává v IRC, WRC nepřipadá v úvahu

iM2, 28. října 2011, 23:13 Google+

Šéf Škody Motorsport, Michal Hrabánek, odmítá kritiku týmu Kronos Peugeot a oznámil, že se česká značka hodlá i nadále účastnit šampionátu IRC s továrním týmem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký, Jan - Starý, Petr

Kopecký, Jan - Starý, Petr | foto: www.rallyzone.cz | Palásek, Michal

Sdílejte článek

Jak letos tak i loni Škoda v IRC prakticky dominovala. Jejich jediným soupeřem, který s nimi mohl bojovat alespoň o vítězství v jednotlivých soutěžích, byl Peugeot. Francouzi od určité doby vystupují ostře proti Škodě, která jako jediná nastupuje s rizím továrním týmem. Naproti tomu Kronos Racing, který do šampionátu nasazuje 207, je pouze zákaznickým týmem. To už jeho šéf, Marc van Dalen, několikrát zdůraznil. Podle jeho slov by měla Škoda s továrním týmem vstoupit spíše do MS.

Mezitím už posbíraly vozy Škoda Fabia S2000 nespočet úspěchů. Juho Hänninen vyhrál například minulý týden ve Španělsku šampionát SWRC. Michal Hrabánek, šéf Škody Motorsport, odmítá kritiku konkurence a potvrzuje, že Škoda zůstane v IRC i příští rok: "Na adresu Kronosu nemohu nic říci. Mám rád soupeření s nimi."

"U Kronosu je ale vidět hodně lidí od Peugeot Sportu. Znám je z různých zasedání FIA. Potkáváme se prakticky každý týden. Říkají, že jsou pouze soukromý tým, ale to ve skutečnosti nejsou. Škoda by si do IRC přála zahrnout více importérů. Spolupráce s importéry představuje budoucnost v IRC."

"Ale IRC bychom jako tovární tým nechtěli opouštět. Tovární tým bude i nadále hrát vedoucí roli v aktivitách značky v motorsportu." Jak všichni víme, Škoda patří pod koncern VW, který od roku 2013 nasadí do MS Pola R WRC. Škoda by se měla i nadále angažovat na poli S2000. I Hrabánek se zastává 2,0l motorů namísto 1,6l motorů, které se používají ve stávajících WRC.

"Dohoda na příští rok je jasná, nasadit motory o objemu 2,0l. Nemyslím si, že by se Škoda mohla vrátit do MS. Nejsme světová značka. Investice v Africe nebo Americe by byly neopodstatněné," uzavřel Hrabánek.

Vytisknout

Diskuze: Hrabánek: Škoda zůstává v IRC, WRC nepřipadá v úvahu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter	- Patterson, Chris

Je Solberg kandidátem pro VW?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud