Aigner, Arai a Nikara se Subaru v IRC

iM2, 18. ledna 2012, 15:46 Google+

Subaru bude v roce 2012 v Intercontinental Rally Challenge podporovat 3 jezdce. Stalo se tak poté, co japonská značka potvrdila svoji registraci jako výrobce. Mezi konstruktéry tak bude sbírat body již třetím rokem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Arai, Toshihiro	- Moscatt, Dale

Arai, Toshihiro - Moscatt, Dale | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Andreas Aigner, Toshi Arai a Jarkko Nikara se mohou těšit z podpory Subaru pro tuto sezonu IRC. Přesný počet soutěží pro jednotlivé jezdce však zatím nebyl stanoven.

Arai, který je dlouhodobým reprezentantem značky, vloni vyhrál s  Imprezou R4 STI úvodní ročník IRC Production Cupu. Již v prosinci potvrdil, že se pravděpodobně tento titul pokusí obhájit.

Aigner, který v roce 2008 vyhrál PWRC, je vzhledem k jeho dřívějšímu spojení s konkurenčním Mitsubishi poměrně překvapivou volbou. Navíc toho v minulých sezonách díky chybějícímu rozpočtu až tolik nenajezdil. Stále je však považován za kvalitního jezdce, který by se mohl s Araiem poměřovat.

Nikara se na mezinárodní scéně takřka neprezentoval od roku 2009, kdy se účastnil projektu Pirelli Star Driver. Jeho výkon zaujal na Rally of Scotland, kdy byl jednou dobou ve vedení IRC Production Cupu. Navíc je sponzorován Yokohamou, která se Subaru v IRC spolupracuje.


Toshi Arai se Subaru Impreza R4 STI vloni ve Francii

Potvrzení účasti Aignera, Araie a Nikary je pro IRC další vzpruha poté, co byla minulý týden potvrzena účast Hermanna Gassnera juniora v IRC. Podle informací serveru 'Maxrally' by měli navíc v brzké době potvrdit svůj vstup do IRC další účastníci. Konkrétně by se mělo jednat o dva týmy, které by měly být řízeny dvěma bývalými mistry světa. Zdroj blízký IRC říká: "Jediné, co víme, je, že mají velký zájem připojit se k IRC a nebudou nasazovat Peugeoty nebo Škodovky."

 

 

Vytisknout

Diskuze: Aigner, Arai a Nikara se Subaru v IRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Solberg, Henning - Minor-Petrasco, Ilka

Go Fast Energy WRT pojede celou sezonu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud