Peugeot Delimax Total Team startuje na Rally Saturnus

Radka Matthey, 11. května 2012, 11:27 Google+

V letošním programu Peugeot Delimax Total Teamu jsou mimo podniky českého mistrovství naplánovány také starty na dvou zahraničních závodech. Jeden z nich se odehraje už zítra na jubilejní 35. Rally Saturnus ve slovinské Lublani.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally valašská

rally valašská | foto: Pustějovský, Radim

Sdílejte článek

Pilot Pavel Valoušek a navigátor Lukáš Kostka absolvují ve Slovinsku svůj druhý společný závod. Na start se poprvé postaví s nejnovější specifikací vozu Peugeot 207 S2000 rozšířenou o 20 mm. Od nové verze závodního speciálu se očekává zlepšení výkonu a zejména stability. Ve Slovinsku se o vůz a o technické zázemí opět postará belgická stáj Kronos Racing.

Saturnus – nejstarší slovinská rallye – je zařazená do poháru FIA střední Evropy. Skládá se z třinácti rychlostních zkoušek, které jsou rozloženy do tří dnů. Trať dlouhá 560,13 km skýtá spoustu úskalí, ale Pavel Valoušek a Lukáš Kostka jsou po testování, kterým prošli minulý týden ve Francii, plně připraveni. Na startu se objeví celkem 72 posádek, z nichž šest je českých. Peugeot 207 S2000 se na startovní listině objevuje dvakrát – s čísly 1 a 2.  Posádka Valoušek / Kostka se startovním číslem 2 bude nepochybně patřit mezi favority, stejně tak jako Peugeot s číslem 1 a domácí posádkou Rok Turk a Enej Ložnar. Závod bude zahájen v pátek v 16:00 v Lublani, kde se pojede populární večerní rychlostní zkouška. Další etapy budou následovat v sobotu a v neděli.
 
„Na Saturnus se opravdu těším. S Lukášem jsme si už na Valašce ověřili, že jsme skvěle sehraní. Tady pojedeme s novým autem, jsou zde úžasné tratě, stojí za námi pevné zázemí týmu…, jen mi tu trochu budou chybět naši fanoušci. Určitě nás ale v plné síle přijedou podpořit do Českého Krumlova za dva týdny,“prohlásil před závodem Pavel Valoušek.

Vytisknout

Diskuze: Peugeot Delimax Total Team startuje na Rally Saturnus

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

lapdavský, lukáš

Lapdavští budou na Kopné chybět

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud