Výrobci třetí auta nasazovat nechtějí

iM2, 22. srpna 2012, 23:26 Google+

Smlouva s novým promotérem MS stále ještě není dotažena do konce. Návrh FIA na zavedení třetích aut vyvolal vlnu nelibosti mezi týmy. Ty ho odmítají.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: www.wrc.com

Sdílejte článek

Nápad je dobrý, ale provedení by bylo horší. Rally komise FIA chtěla opět vidět tři tovární auta a nešlo jen o zaplnění volných míst ve startovním poli, ale jednalo se i o dostání mladých talentů na špici. Jak už tomu v minulosti několikrát bylo, body pro tým by brali pouze dva nejlépe umístění jezdci. 

"Pokud by toto pravidlo vešlo v platnost, tak u toho Citroën už nebude. Potřebovali bychom tři top jezdce, kdo by to zaplatil?" ptá se šéf Citroënu, Yves Matton, v rozhovoru pro německý 'Motorsport Aktuell'. I u Fordu vidí nebezpečí, že by třetí auto až moc zatížilo rozpočet. "Světový titul by pak byl otázkou rozpočtu. Ford by se toho jen sotvaže účastnil," řekl šéf M-Sportu, Malcolm Wilson. K návrhu se moc optimisticky nestaví aní šéf VW, Jost Capito: "O takovém pravidle bychom rádi uvažovali, ale určitě ne teď! Navíc bychom u třetího jezdce museli stanovit maximální věc, například 25 let."

Týmy by se o něčem takovém určitě bavili mnohem raději, kdyby již FIA již oficiálně představila nového promotéra. O Red Bull Media House se mluvilo již ve všech kuloárech, ale podepsáno ještě asi nic není. Prezident Komise MS FIA, Jarmo Mahonen, k tomu pro 'MSa' řekl: "Momentálně v této věci nemáme nic nového. Ale tvrdě pracujeme na brzkém rozhodnutí."

Vytisknout

Diskuze: Výrobci třetí auta nasazovat nechtějí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

blažek, tomáš

Vybarvi kombinézu a jeď

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud