Hirvonen chce pro Citroën vyhrát šampionát už ve Walesu

iM2, 12. září 2012, 17:11 Google+

Cíl pro Mikka Hirvonena pro desátý závod letošního MS je jasný. Fin udělá vše pro to, aby jeho zaměstnavatel, Citroën World Rally Team, mohl slavit titul mezi konstruktéry už ve Walesu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Vloni ve Velké Británii Mikko Hirvonen bojoval až do poslední chvíle s Jarim-Mattim Latvalou a Sébastienem Loeb o vítězství. Pak ale nezvládl řízení, vyjel z cesty a poškodil chladič na své Fiestě RS WRC. Letos je se svoji DS3 WRC připraven čelit všem nástrahám zrádných waleských cest. 

"Mám rád tuto soutěž kvůli její náročnosti. Dosahujete zde extrémních rychlostí a pro piloty je to opojné. Všechny ty RZ jsou pěkné, těžko vybrat tu nejhezčí. V podmínkách, které zde obykle koncem roku panují, tak je zde hodně blátivo a kluzko a můžete vyjet z cesty a nezáleží ani tak na rychlosti. Možná tomu tak v této době nebude. Pokud bude sucho, tak si myslím, že by to mohlo být o trochu lehčí... ale zase rychlejší," říká Mikko Hirvonen.

Vítěz zdejší soutěže z roku 2007 nebude chtít od začátku nějak tlačit na pilu, půjde mu hlavně o zisk potřebných bodů do poháru konstruktérů. "Byl by to nejlepší úspěch v mé kariéře. Na této soutěži už jsem se Sébastienem bojoval o jezdecký titul, ale ještě nikdy jsem nevyšel jako vítěz. Opravdu bych pro Citroën rád vyhrál šampionát ve Velké Británii."

S titulem v kapse by si celý tým Citroënu mohl lépe užít zbývající soutěže ve Francii, v Itálii a ve Španělsku. "Pokud vyhrajeme titul pro Citroën už ve Velké Británii, tak už pak nebudu muset myslet na body. Dovolí mi to trochu si odpočínout, zejména na asfaltu. V Německu jsme mohli vidět, že obzvláště na tomto povrchu se musím ještě zlepšit. Abych se zde přiblížil na limit, tak musím trochu více riskovat."

Vytisknout

Diskuze: Hirvonen chce pro Citroën vyhrát šampionát už ve Walesu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Pneumatiky

Co zatím víme o Hyundaii? Známe například technického ředitele

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud