Peugeot 208 už vítězí

Radka Matthey, 15. října 2012, 20:43 Google+

Peugeot 208 R2, který získal homologaci 1. října, se poprvé oficiálně představil na závodním okruhu v rámci 12. závodu IRC v San Remu. V rukou posádky Bryan Bouffier/Xavier Panseri dominoval vůz závodu od startu do cíle a získal své první vítězství v kategorii R2.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peugeot

Peugeot | foto: Peugeot

Sdílejte článek

Vůz 208 v závodní verzi se poprvé objevil jako předjezdec na Korsické rally (asfalt – Francie), na Ulsterské rally (asfalt – Irsko) a na Polské rally (šotolina – Polsko). Její evropské turné nyní pokračuje v závodních podmínkách. Na náročné věhlasné trati v italském San Remu, která je plná léček, se Peugeotu 208, přezdívanému ve francouzštině „malá bomba“, podařilo postupovou zkoušku složit. V měřených úsecích dosáhl skvělých výsledků, počínaje druhým nejlepším časem ve skupině R v 1. rychlostní zkoušce.

Vůz, který po celou dobu závodu kategorii R2 dominoval, se nesetkal s žádným technickým problémem, což je před uvedením na světové trhy důkaz jeho výborné spolehlivosti. Peugeot 208 R2 skončil s náskokem více než 1,36 min před ostatními. Bryan Bouggier uvedl: „Měl jsem možnost řídit 208 R2 na šotolině v Polsku i tady na asfaltu v San Remu. V obou případech jsem se s ním seznámil při shakedownu a okamžitě jsem se s ním cítil v pohodě. Je to bezpečné auto, které se lehce řídí a vzbuzuje důvěru. Jeho silnou stránkou je bezpochyby celková vyváženost podvozku a celého nápravového systému. Je mrštný a velice dobře reaguje. Předností jsou i brzdy. Slavný 44kilometrový okruh jasně prokázal jeho vytrvalost a výkonnost. S motorem jsme dosáhli dobrých časů v měřených úsecích, což je slibné, už proto, že verze určená na trh projde ještě dalším vylepšením.“ Bryan Bouffier a Xavier Panseri se s vozem 208 R2 opět setkají na Rallye du Var.

 

Další představení

Peugeot 208 R2 se v rámci svého vývoje zúčastní ještě 3.-4. listopadu belgické Rallye du Condroz v roli předjezdce a 23.-25. listopadu bude čelit  ostré konkurenci v Rallye du Var.

Ředitel divize Peugeot Sport Bruno Famin dodal: „S tímto prvním výsledkem jsme velice spokojeni. Vůz 208 R2 byl výkonný, spolehlivý, ale také po celou dobu rally jel stabilně a bez výkyvů. V Itálii se mu dostalo vřelého přijetí, viditelně zaujal mnoho mladých budoucích italských pilotů, kteří dychtí po tom, stát se příštím Paolem Andreuccim!“

Vytisknout

Diskuze: Peugeot 208 už vítězí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter	- Patterson, Chris

Ford končí s továrním týmem v MS!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud