Ogier v boji o titul počítá s Ostbergem, mezi značkami s Citroënem

iM2, 5. dubna 2013, 15:50 Google+

Vedoucí muž průběžného pořadí MS v rally, Sébastien Ogier, počítá v dalším průběhu sezony s velkým protivníkem v osobě Madse Ostberga.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Úřadující mistr světa, Sébastien Loeb, má letos v plánu jen částečný program, když navíc dvě ze čtyř rally má už odjeté. Na start se ještě postaví v Argentině a ve Francii, jako uchazeče o titul ho tak nemůžeme brát. Po třech odjetých soutěžích ze třinácti je na čele průběžného pořadí Sébastien Ogier. Po zisku druhého místa na Rally Monte Carlo při debutu Pola R WRC dokázal Francouz vyhrát už na druhé a třetí soutěží ve Švédsku i v Mexiku. 

I bez Loeba však na Ogiera letos nečeká procházka růžovým sadem. Za svého hlavního konkurenta považuje Madse Ostberga z týmu Qatar M-Sport. Nor za volanten Fordu Fiesta RS WRC míří do Portugalska jako průběžně pátý muž tabulky. Jezdci Volkswagenu však byl Mads nejdůstojnějším soupeřem ve Švédsku i v Mexiku a Francouz k němu chová velký respekt. 

"Už ve Švédsku byl hodně rychlý. I v Mexiku na mě až do svého problému vyvíjel tlak," řekl Sébastien Ogier pro crash.net. Ogier s ním tak v boji o letošní titul počítá: "V boji by samozřejmě byl Sébastien [Loeb], nicméně letos jede jen čtyři rally a dvě z nich už má za sebou. Madse vidím ve velmi silné pozici."

Monte Carlo je letos zatím jedinou soutěží, kde Ogier nevyhrál

V boji mezi konstruktéry očekává pilot Volkswagenu ještě silnější konkurenci, v tomto případě z tábora jeho dřívějšího zaměstnavatele, Citroënu. "Citroën bude určitě našim největším protivníkem. Mají Mikka a Daniho, což jsou poměrně konstantní jezdci." Jen dodejme, že Mikko Hirvonen a Dani Sordo v průběžném pořadí drží třetí a čtvrté místo. 

V boji o titul však jezdec VW s kolegy od Citroënu nepočítá. Tak jak tak jde dle Ogiera v první sezoně továrního týmu VW hlavně o to, nebýt až moc rychlý. "Musíme se stále řídit zrakem, protože sezona je dlouhá a my máme odjeté pouze tři rally. Je to ještě dlouhá cesta, ale podiová umístění a vítězství nám život určitě ulehčí."

Vytisknout

Diskuze: Ogier v boji o titul počítá s Ostbergem, mezi značkami s Citroënem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally vsetín

Tým CERS performance vyráží na Vrchovinu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud