Ogier: Můj titul by měl stejnou hodnotu jako kterýkoliv titul Loeba

iM2, 11. září 2013, 18:24 Google+

Sébastien Ogier by svůj první titul raději získal po souboji s krajanem Sébastienem Loebem, ale nepohrdl by ani titulem z letošního roku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien

Ogier, Sebastien | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Teoreticky mohl Sébastien Ogier vyhrát titul již v minulé soutěži v Německu, ale pouhé tři body, které na domácím 'hřišti' Volkswagenu získal, na předčasné rozhodnutí nestačily. Obecně ale můžeme vzhledem k náskoku, který 4 soutěže před koncem roku má, říci, že je jen otázkou času, kdy bude korunován jako nový šampion WRC. Ogier se tak s největší pravděpodobností stane prvním šampionem v éře po Loebovi, který kraloval od roku 2004 nepřetržitě.

Posledním, kdo vyhrál titul před nástupem legendárního Francouze, byl Petter Solberg v roce 2003. Prvním bude s největší pravděpodobností Sébastien Ogier. Sportovní úspěch značky Volkswagen a Sébastiena Ogiera by byl podle mnohých ještě hodnotnější, kdyby Loeb odjel všech 13 soutěží: "Spousta lidí to tak vnímá a já musím přiznat, že mají pravdu.

Pochopitelně by případný titul měl jinou hodnotu, pokud bych na všech soutěžích nastupoval proti němu. Já na tom ale nemohu nic změnit. Už se tak rozhodl a my s tím musíme žít. Myslím ale, že můj titul by měl stejnou hodnotu, jako kterýkoliv titul Loeba. Nakonec on musel porazit stejné protivníky jako letos já," říká hvězda VW.

V sezoně 2011 byl v přímém souboji ještě lepší Loeb, změnil by se letos tento poměr?

Pro spoustu historiků je ale Loeb tím nejúspěšnějším a pravděpodobně nejlepším jezdcem rally v moderní éře. To uznává i Ogier, který ale dodává, že "by to bylo velmi těsné [kdyby letos Loeb jezdil]." A statistiky to potvrzují. Při letošních třech soutěžích, kdy se oba Sébastienové potkali, spolu vždy svedli těsný souboj o vítězství.

Fakt, že oba nejsou žádní velcí kamarádi, je dobře známý, jenže: "V médiích to bylo podáno tak, jako bychom se nenáviděli. To ale není pravda. Měli jsme nějaké rozpory, to ano. Ale jinak jsme spolu po profesionální stránce vycházeli a respektovali se."

Vytisknout

Diskuze: Ogier: Můj titul by měl stejnou hodnotu jako kterýkoliv titul Loeba

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas

Ostberg o Australii: Zkoušky by mi měly sedět

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud