Hyundai představuje tým s jezdci Neuvillem, Hänninenem, Sordem a Atkinsonem; hlavním partnerem týmu je Shell; Sordo po letech opět s Martím + FOTO

iM2, 10. prosince 2013, 11:03 Google+

PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZOVÁNO; Hyundai dnes ve svém evropském centru oficiálně představuje nový Hyundai i20 WRC a tým.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hyundai

Hyundai | foto: Facebook (Hyundai Motorsport)

Sdílejte článek

Tip: Pod článkem nalenzete fotogalerii vozu i20 WRC včetně posádek.

Jak jsme vás informovali již níž, tak bylo dnes v Alzenau potvrzeno, že již dříve oznámeného Thierryho Neuvilla a Juhu Hänninena doplní ještě Dani Sordo a Chris Aktinson. Šéfové Hyundaie řekli, že Sordo a Aktinson budou stejně jako Hänninen kolegy Thierryho Neuvilla "na několika soutěžích během sezon". S tím, že už teď je jasné, že Aktinson/Prévot pojedou svoji domácí Australskou Rally. 

Dani Sordo po prezentaci řekl: "Je to mladý tým, ale je tu vysoký stupeň zkušeností a profesionalismu, což z týmu dělá opravdu přitažlivý balík. Už se těším, jak do týmu v jeho debutové sezoně přinesu svoje zkušenosti z let strávených ve WRC a zúčastním se Rally Monte Carlo, první soutěže."

Chris Atkinson, který byl letos součástí vývojového týmu, řekl následující: "Je to čest být součástí Hyundai Motorsport v testovací sezoně a mít tak šanci přispět k vývoji Hyundaie i20 WRC. Je fantastické mít šanci pokračovat s týmem v sezoně 2014, naší první sezoně ve WRC, a mít možnost jet v Rally Australia."

Jednička týmu, Thierry Neuville, říká: "Už se moc těším na to, až značce Hyundai pomohu se integrovat v šampionátu WRC. Je mi ctí reprezentovat společnost Hyundai Motor Company ve světě rally. Je to velká výzva vést tým v jeho první sezoně ve WRC. Já ji rád přijímám, čeká na Monte Carlo, na které se těším. V týmu je cítit jeho perfekcionismus, profesionalita a motivace. Čeká nás hodně učení, ale jsem si jistý, že to rychle zvládneme."

Ve Švédsku do druhé i20 WRC usedne Juho Hänninen: "Byl jsem první, kdo s autem v květnu jezdil. Proto je mi tento projekt opravdu blízký a na svůj start ve Švédsku se už hodně těším."

Také šéf týmu, Michele Nandan, se během prezentace vyjádřil k nové sezoně: "Hodně tvrdě jsme pracovali na tom, abychom se dostali do pozice, ve které momentálně jsme. Za méně jak jeden rok jsme postavili kompletně nový vůz WRC. Navíc jsme vytvořili nový tým a postavili novou továrnu. Na to jsem hodně hrdý, teď nás čeká první sezona, ve které se budeme hodně učit.

Chceme dokončit každou rally se dvěma vozy, abychom získali co možná nejvíc dat, ze kterých bychom poté mohli čerpat. Pokud bude vše probíhat podle plánu, tak bychom byli rádi, kdyby se nám během sezony podařilo postavit jednou nebo i vícekrát na podium."


foto: facebook Hyundai Motorsport

Jak probíhala prezentace (vzestupně):

Jde se na oběd a tiskovou konferenci se členy týmu, článek budeme doplňovat... 

Posádkami týmu jsou: Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul; Juho Hänninen/Tomi Tuominen; Dani Sordo/Marc Martí a Chris Atkinson/Stéphane Prévot. Každý z nich po svém oznámení pozdravil přítomné mateřským jazykem.

Partnery týmu jsou Sabelt, Michelin, Magneti Marelli. Hlavním partnerem týmu je Shell, název se mění na Hyundai Shell World Rally Team!

Hyundai najel během 15 testů přes 7 000 km po celé Evropě a se svými testovacími jezdci byl dle Nandana hodně spokojen.

foto: facebook Hyundai Motorsport

Na podium se dostávají lidé z motorsportu - moderuje šéf marketingu a styku s medii Hyundaie Motorsportu a zve na podium šéfa týmu, Michele Nandana a globálního šéfa Hyundaie pro motorsport, G. H. Choie. Společně představují to, co se stalo v uplynulém roce v nově vzniklém Hyundai Motorsport GmbH.

Ke slovu se dostal v automobilovém průmyslu hodně uznávaný Peter Schreyer (v minulosti pracoval i pro koncern VW), aktuálně hlavní designér Hyundai Motor.

Tovární tým se nakonec rozhodl pro svoji úvodní sezonu zaměstnat čtveřici jezdců - Thierryho Neuvillea, Juhu Hänninena, Daniho Sorda a Chrise Atkinsona.

Ke slovu se dostává více-prezident pro marketing, který nám říká, jak roste povědomí o značce a další zajímavá čísla z oblasti marketingu, představuje novou reklamní kampaň na model i10, zdůrazňuje, že od roku 1999 jsou hlavním sponzorem světového fotbalu.

Zatím se z úst evropského více-prezidenta dozvídáme zajímavá data o růstu značky v Evropě, jejich plánech pro budoucnost a o tom, že většina dílů na vozech vyráběných v evropských fabrikách pochází od místních dodavatelů a také že většina vozů prodávaných v Evropě zde byla i vyrobena.

Vytisknout

Diskuze: Hyundai představuje tým s jezdci Neuvillem, Hänninenem, Sordem a Atkinsonem; hlavním partnerem týmu je Shell; Sordo po letech opět s Martím + FOTO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Sordo, Dani	 - Del Barrio, Carlos

Meeke a Ostberg příští rok u Citroënu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud