Hirvonen už dlouho nic nevzdal, jeho vyjádření o VW bylo pouze vtipem

iM2, 6. března 2014, 14:46 Google+

Mikko Hirvonen se před nějakou dobou pokusil trochu zavtipkovat v jednom rozhovoru, teď celou záležitost korigoval. Jak se těší na Mexickou rally?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Mikko Hirvonen hází flintu do žita: Jen když pojedou Volkswageny jako první na trati, tak mohou dle něj ostatní pomýšlet na vítězství. Fin tehdy také dodal, že je skoro jedno, kdo sedí za volantem, protože Polo R WRC je oproti konkurenci minimálně o dva kroky napřed (psali jsme zde). To byla poměrně silná slova, která Hirvonen před nějakou dobou použil v rozhovoru s anglickými novináři. Nicméně někteří lidé jeho pokus o vtípek až tak nepochopili, a tak musel Fin před několika dny celou situaci urovnávat.

"Ale tento pokus už je plně za námi," řekl Mikko Hirvonen a dodal, že je motivovaný v boji s továrními Volkswageny. "Už dlouho jsem nic nevzdal!" Už tento víkend v Mexiku bude mít Fin šanci svoje slova dokázat. "Jarmovi [Lehtinenovi] i mě se zde v minulosti dařilo. Snad to bude pokračovat i v tomto roce." Hirvonen si, stejně jako všichni ostatní, bude muset opět zvyknout na vysoké nadmořské výšky, ve kterých se v Mexiku závodí. 

Mikko vloni v Mexiku s továrně připraveným Citroënem DS3 WRC

"Člověk nemá k dispozici tolik výkonu. Musíte to mít na paměti a přizpůsobit tomu svůj jezdecký styl. Důležité je nabrat tempo už v zatáčkách, protože vám to může na rovinkách ušetřit čas." V každe mexické etapě na posádky čeká nějaká neobvykle dlouhá zkouška (El Chocolate, 44,03 km; Otatitos, 53,69 km; Guanajuatito, 55,92 km). Mikko se na to těší: "Je to příjemná změna, kterou zažíváme stále častěji. Pro jezdce je to dobrou výzvou, protože musíte zůstat koncentrovaní. Zvláště, když se stane chyba, máte šanci jí napravit. Snad budeme v Mexiku opět konkurenceschopní. Ve Švédsku to bylo dobré, ale nedotáhli jsme to až na špici. Teď se o to znovu pokusíme."

Vytisknout

Diskuze: Hirvonen už dlouho nic nevzdal, jeho vyjádření o VW bylo pouze vtipem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kubica, Robert

Kubica měl nehodu při seznamovacích jízdách na Mexickou rally

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud