Hyundai: O Ogiera se nezajímáme, ale bude ho chtít každý

iM2, 14. května 2014, 18:17 Google+

Smlouva mezi Sébastienem Ogierem a Hyundaiem po třech letech vyprší. Byť vše nasvědčuje tomu, že úřadující mistr světa u německého týmu značky prodlouží, tak poslední slovo ještě nepadlo. U Hyundai však o Ogiera zájem nejeví.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien

Ogier, Sebastien | foto: Citroën Sport / McKlein

Sdílejte článek

Sébastien Ogier je velice pravděpodobně tím nejrychlejším jezdcem v kolotoči MS v rally. Ačkoliv jej teď v Argentině jeho týmový kolega Jari-Matti Latvala porazil, tak Ogier platí za ideálních podmínek za takřka neporazitelného. Také v Polu R WRC má aktuálně asi nejlepší auto v poli a po pěti odjetých soutěžích je jasně v čele průběžné tabulky. I proto se jeví jako prodloužení aktuálního kontraktu, který Ogier podepsal v prosinci 2011, jako více než pravděpodobné a konkurence zřejmě také žádný velký zájem nejeví. 

U Hyudai dlouhodobě sází na Thierryho Neuvilla a o Ogiera se nijak vážně neuchází, ačkoliv by na to Korejci po finanční stránce zřejmě měly. "Bez debaty, Sébastien Ogier je skvělým jezdcem a každý tým by byl rád, kdyby ho měl ve svých řadách. My si ale jdeme naší cestou a jsem přesvědčen o tom, že v Thierrym máme v naších řadách příštího mistra světa," řekl týmový šéf Hyundai Motorsportu, Michel Nandan. 

Jeho tým pro příští rok plánuje nasazování tří aut, ve dvou z nich by měli sedět stabilní jezdci. Nějaké bližší informace ale zatím nikdo neprozradil. Vypadá to ale, že se Thierrymu příští rok připojí stabilní kola, a tak skončí aktuální rotace jezdců ve druhém voze. Z dosavadních druhých jezdců (Sordo/Hänninen/Atkinson) zatím zanechal největší dojem asi Dani Sordo. Na druhou stranu jsme nedávno mohli číst zprávy o návratu Bryana Bouffiera ke značce pro asfaltové testy. 

Na druhou stranu, Ogier bude zřejmě hodně drahým závodníkem. Možnost jeho angažmá u M-Sportu nebo Citroënu se tak jeví jako nepravděpodobné. Ale co taková Toyota? Ta testuje mulu speciálu WRC (více informací zde, zde a zde) a dle informací německého 'rallye-magazinu' by mělo brzy dojít na testy této muly na reálných tratích MS, aby v Kolíně na Rýnem bázovaný tým zjistil, jak si stojí. Japonská značka už v minulosti ukázala, že ve WRC nemá zájem pouze o účast, ale o špičkové výsledky. Pak by Sébastien Ogier mohl být alternativou a pokud by testy dopadly dobře, tak může přijít vstup týmu do WRC dříve, než si myslíme. 

Vytisknout

Diskuze: Hyundai: O Ogiera se nezajímáme, ale bude ho chtít každý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Hyundai

Hyundai oznámil nominaci pro Polsko - kdo pojede s i20 WRC?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud