Kubica na cestě do Citroënu?

iM2, 24. října 2014, 13:54 Google+

Zdá se, že Robert Kubica plánuje svoji budoucnost v týmu Citroën. Po učednickém roce s vozem kategorie WRC od Fordu to teď vypadá, že Polák zamíří zpět k Citroënu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kubica, Robert

Kubica, Robert | foto: M-Sport

Sdílejte článek

Volkswagen je zatím jediným týmem, který potvrdil svoji jezdeckou sestavu pro příští rok. U ostatních týmů běží vyjednávání o jezdeckém složení na plné obrátky. Z ostatních týmů mají svoje místo jisté pouze Elfyn Evans u M-Sportu a Thierry Neuville u Hyundai. Vše ostatní je ale otevřené.

U Citroënu ale vše nasvědčuje tomu, že si svoje místo pro příští rok uhájí Kris Meeke. To jeho týmový kolega, Mads Ostberg, už tak růžovou budoucnost u francouzského týmu pravděpodobně nemá. Jeho kokpit zaujme asi někdo jiný, "kterého budeme podporovat ve vítězsví první soutěže ve WRC. I příští rok chceme na špici MS přinést čerstvou krev," říká Yves Matton, šéf týmu Citroën. 

Jménem, které by dle zákulisních informací mělo být na vrcholu jeho listu, je Robert Kubica. Vloni ztroskotalo další angažmá Poláka u týmu na neshodách s privátním sponzorem Kubici, společností Lotos, a dlouholetým sponzorem týmu Citroën, společností Total. Tento problém by měl být pro příští rok vyřešen. 


Tovární Citroën DS3 WRC si Kubica vyzkoušel vloni ve Walesu

Robert Kubica navíc nedávno vysekl pochvalu svému loňskému vozu, se kterým získal titul ve WRC2: "V uplynulých dvou letech jsem se toho hodně naučil. A teď mohu auto odhadnout podstatně precizněji. Na šotolině je Fiesta dobrý autem, ale především na asfaltu bylo moje loňské auto mnohem lepší," řekl bývalý pilot Formule 1.

Yves Matton má, zdá se, podobný názor na věc a na včerejší tiskové konferenci ve Španělsku řekl: "Jsem si jistý, že by Robert byl schopen v Citroënu zajíždět lepší výsledky, když navíc přičteme zkušenosti, které letos ve WRC získal, tak by v budoucnu mohl být blízko zisku vítězství ve WRC. Věříme, že na finálovém závodu ve Walesu budeme moci oznámit naše jezdecké složení na rok 2015." 

Vytisknout

Diskuze: Kubica na cestě do Citroënu?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier: Bylo to jednoduché rozhodnutí, s jinými týmy jsem nejednal

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud