Sarrazin hlavním testovačem Toyoty

iM2, 30. ledna 2015, 10:02 Google+

Stéphane Sarrazin, který momentálně nastupuje s týmem Toyoty ve vytrvalostním World Endurance Championship (WEC), ale z rally jej z minulosti také velmi dobře známe, bude hlavním testovacím jezdcem Toyoty při jejím návratu do WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Lindholm, Sebastian

Lindholm, Sebastian | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

K Stéphanu Sarrazinovi, kterého si můžeme pamatovat například z dob továrního týmu Subaru a který si ve své kariéře vyzkoušel i závod Formule 1, se ještě připojí ještě Sebastian Lindholm a 27letý Francouz Eric Camilli. Ten se stává prvním členem juniorského programu Toyoty ve WRC. Camillioho jsme mohli vidět například na Rally Monte Carlo, kde dojel v rámci WRC2 s Fordem Fiesta R5 čtvrtý.

Ani Lindholm není fanouškům rally neznámý, je to bratranec Marcuse Grönholma a v letech 1990, 1993, 1995, 2000, 2002, 2003, 2004 a 2006 vyhrál finský rallyový šampionát. Ve WRC jsme ho mohli vidět při 37 soutěžích, nejlepším umístěním je 4. místo z Finské Rally 1997, kdy jel s Fordem Escort WRC. V roce 2007 se Sebastian Lindholm postaral o šotolinový debut Suzuki SX4 WRC na Britské Rally.

Sarrazin se sice od konce svého angažmá u továrního týmu Subaru v roce 2006 soustředil primárně na okruhové závodění, nicméně občas jsme jej mohli vídávat na tratích rally soutěží, vloni například vyhrál Tour de Corse, která se jela v rámci ERC. Společně s programem ve WEC se účastní také seriálu Formule E. 

Yaris WRC vyvinutý týmem TMG (Toyota Motorsport GmbH) jsme sice už mohli vidět na testech na různých místech vloni, nicméně tyto přípravy by v následujících dvou letech měly nabrat na intenzitě. 

Prezident TMG, Yoshiaki Kinoshita, říká: "Je to velká čest být požádáni o to, abychom přivedli jméno Toyota zpět do World Rally Championship společně s naším pokračujícím angažmá ve World Endurance Championship. Vést zároveň dva tovární programy v motorsportu je samozřejmě výzvou, ale věříme, že máme zkušenosti a odhodlání uspět. 

Na cestě zpět do WRC je před námi spousta práce, ale to, že jsme dostali podporu od Toyota Motor Corporation a našeho prezidenta, Akio Toyody, je velmi povzbuzující. Už se těšíme, až uděláme další kroky v rozsáhlém vývojovém plánu a také vývojovém plánu programu mladých jezdců. Je to vzrušující čas a už se na něj těšíme s velkým očekáváním."

Vytisknout

Diskuze: Sarrazin hlavním testovačem Toyoty

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Toyota Motorsport GmbH

Oficiálně potvrzeno - Toyota vstupuje do WRC + technická specifikace Yarisu WRC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud