Pontus Tidemand vítězí v první soutěži APRC, od roku 2017 chce ale do WRC

iM2, 19. dubna 2015, 22:58 Google+

Jak víme, tak Pontus Tidemand se stal novým továrním jezdcem Škody. Jeho primárním cílem je zisk titulu v APRC, kromě toho se ale objeví také na několika soutěžích ve WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda Motorsport

Škoda Motorsport | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Švédové v rally mohou vzpomínat na jména jako Erik Carlsson, Ove Andersson, Stig Blomqvist nebo Björn Waldegard. Poslední dobou se ale žádný ze švédských mladíků nijak výrazně neprosadil. To se teď pokusí změnit Pontus Tidemand. 24letý jezdec se stal novým továrním jezdcem naší Škody. Mladík v minulosti již několikrát dokázal, že má předpoklady na to, aby v nejvyšší lize dosáhl ctižádostivých cílů. 

Napřed se ale bude v barvách Škody Motorsport prezentovat v Asijsko-pacifickém šampionátu (APRC). O víkendu jsme mohli sledovat jeho výkony na International Rally of Whangarei na Novém Zélandu, kterou ovládl. "Byl to pro mě velký šok, když mi byl nabídnut program v APRC. Ještě nikdy jsem v této části světa nebyl a vycházím z toho, že se toho budu muset hodně naučit. Mého nového týmového kolegu, Gaurava Gilla, jsem ještě nikdy nepotkal, ale přes Esapekku Lappiho a Jana Kopeckého jsem se toho hodně dozvěděl," řekl Pontus Tidemand ještě před soutěží. Soutěže se účastnil také Ken Block.


Pontuse jsme letos mohli ve WRC vidět ve Švédsku s Fiestou RRC

A jaké byly jeho dojmy po vyhraném podniku? "Je to fantastické. Můj spolujezdec, auto, pneumatiky, všichni udělali fantastickou práci. Vše pro nás šlo perfektně, takže jsem s výsledkem opravdu spokojený. Je důležité získat zkušenosti na těchto cestách, jejich podkladem a rozpisem. Výsledek se postaral o perfektní víkend." Dále je v kalendáři APRC Rally of New Caledonia 15. - 17. května.

Tidemand by se o týden později mohl předtavit při premiéře Fabie R5 v Portugalsku. Oficiálně však zatím nic potvrzeno nebylo. Škoda by ale prý mohla do WRC2 nasazovat dvě auta. V prvním jezdí Lappi a ve druhém by se mohl střídal Kopecký a Tidemand. "Aktuálně jsou potvrzeny jen moje starty v APRC, ale doufám ve víc," říká Švéd.


Vloni jel v MS například ve Švédsku s Fiestou WRC a v Portugalsku s Fiestou R5 (foto: M-Sport)

Je třeba se předvést, do WRC míří Toyota a továrních sedaček tak bude přibývat, nebo že by se uvolnilo místo u mateřského Volkswagenu? "Samozřejmě teď musím využít příležitosti a tvrdě pracovat. Ve své kariéře mám jasné cíle a v roce 2017 chci sedět ve voze World Rally Car v tovární sedačce," zakončuje Tidemand. 

Vytisknout

Diskuze: Pontus Tidemand vítězí v první soutěži APRC, od roku 2017 chce ale do WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Škoda Motorsport

Lappi: Fabie R5 je na šotolině výrazně rychlejší než Fabie S2000

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud