M-Sport se domluvil s FIA a zapsal se do WRC 2016, na celou sezonu ale nemá

iM2, 15. ledna 2016, 16:03 Google+

Dle dostupných informací se měli M-Sport a FIA ve středu dohodnout na tom, že se britský tým definitivně přihlásí do MS v rally jako výrobce. M-Sport ale prý neustále bojuje s nalezením zdrojů na profinancování své přítomnosti na všech 14 závodech roku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
M-Sport se zřejmě bude o startech operativně rozhodovat dle postavení v šampionátu, nové auto má ale přednost

M-Sport se zřejmě bude o startech operativně rozhodovat dle postavení v šampionátu, nové auto má ale přednost | foto: M-Sport/McKlein

Sdílejte článek

Neustálé dohady o tom, jestli se M-Sport přihlásí jako výrobce do MS v rally 2016 nebo ne by měly být u konce. Britové se měli ve středu 13. ledna dohodnout s FIA na tom, že se do WRC 2016 zapíší jako výrobce. 

Díky tomu budou moci i ostatní týmy nasazující Fordy Fiesta RS WRC sbírat body mezi týmy. Celkem je tedy do MS přihlášeno aktuálně sedm týmů. Vedle tří výrobců (Hyundai, M-Sport a Volkswagen) jsou přihlášeni další čtyři týmy: DMack WRT (Fiesta RS WRC), Hyundai Motorsport N (i20 WRC), Volkswagen Motorsport II (Polo R WRC) a Yazeed Racing (Fiesta RS WRC).

Podle pravidel musí výrobce absolvovat všech 14 soutěží, ale Malcolm Wilson se nechal slyšet, že není v situaci, aby byl schopný potvrdit, že to jeho tým zvládne: "Nepochopte mě špatně, tvrdě pracujeme na tom, abychom to zvládli, ale aktuálně se nic nezměnilo.

Nemáme rozpočet na to, abychom potvrdili své starty na všech 14 soutěžích. Nemohu potvrdit, že budeme na všechn soutěžích," řekl Brit 'Autosportu'. Zároveň zdůraznil, že hlavním zájmem M-Sportu bude vůz podle nových regulí sezony 2017. Jeho vývoj bude probíhat souběžně s logistickým ořiškem ve druhé polovině sezony a dlouhou cestou do Číny.

img-responsive

M-Sport WRT zatím nemá rozpočet na kompletní sezonu | foto: M-Sport/McKlein

Wilson již hovořil o plánech na tuto sezonu se svými jezdci, Ericem Camillim a Madsem Ostbergem: "Měli jsme jednání s jezdci a diskutovali jsme plán testů. Ten je ale zatím na prvních 6 měsíců. Poté uvidíme, jak na tom jsou v MS a porovnáme to s tím, co je třeba udělat na novém autě. Nové auto musí být prioritou."

Program M-Sportu by však měl být zveřejněn před startem Rally Monte Carlo. Volkswagen a Hyundai už potvrdily, že pojedou všech 14 soutěží. Citroën bude letos zastupovat PH Sport, který nasadí auta do 10 soutěží. Prioritu má u Francouzů vývoj nového vozu.

Vytisknout

Diskuze: M-Sport se domluvil s FIA a zapsal se do WRC 2016, na celou sezonu ale nemá

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Citroëny DS3 WRC opět vyjedou v nových barvách

Abu Dhabi Total WRT odhaluje letošní zbarvení Citroënů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud