Volkswagen se po nehodě postavil za Latvalu

iM2, 25. ledna 2016, 19:53 Google+

Týmový šéf Volkswagenu, Jost Capito, se po víkendové Rally Monte Carlo postavil za svého svěřence, Jariho-Mattiho Latvalu, který v sobotu najel do jednoho z diváků.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jari-Matti Latvala nebude vzpomínat na letošní Rally Monte Carlo zrovna rád

Jari-Matti Latvala nebude vzpomínat na letošní Rally Monte Carlo zrovna rád | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Tým Volkswagenu se zastal svého svěřence, Jariho-Mattiho Latvaly, poté, co Fin v sobotu v rámci Rally Monte Carlo najel do jednoho z diváků, za což byl následně penalizován. Týmový šéf, Jost Capito, věří vyjádření svého jezdce, že diváka neviděl a o kolizi tak nevěděl. "Na předním skle bylo opravdu hodně bláta a před ním hodně páry. Věřím, že něco viděl, ale ne muže na přední kapotě," řekl Capito pro britský Autosport. 

Jari-Matti během jedenácté zkoušky soutěže sjel z cesty, najel do příkopu, který jej vymrštil až do divácké zóny. Při své snaze o návrat na závodní trať srazil jednoho diváka, kterého náraz odhodil na zem. Vedení závodu se rozhodlo udělit posádce Jari-Matti Latvala/Miika Anttila peněžní pokutu ve výši 5000 EUR a podminečné vyloučení z jedné soutěže. 

Komisaři tvrdili, že mimo závodní cestu měl jet Fin opatrněji a po srážce se nestaral o stav diváka a místo toho z místa prostě odjel. Tomuto zhodnocení situace ale šéf VW motorsport vehementně odporuje: "Jari-Matti není typem, který by prostě odjel, když by věděl, že do někoho najel. Naříká, už když se mu na přední sklo rozpleskne moucha."

img-responsive

Jari-Matti si z Monte Carla toužené body neodvezl | foto: Volkswagen Motorsport

Také rozhovor s televizním reportérem, Julianem Porterem, ve kterém se měl Latvala po konci zkoušky ptát na stav diváka, si Capito narozdíl od komisařů vykládá ve prospěch svého svěřence: "Ačkoliv opravoval auto, tak chtěl vědět, jestli někoho trefil a jestli jsou všichni v pořádku." Vedení závodu bylo ale jiného názoru a vyvodilo z tohoto závěr, že Latvala náraz do diváka musel vidět.

Ačkoliv šéf VW nevidí v incidentu žádný záměr, tak postih svého pilota akceptuje: "Když udělá někdo něco špatně, tak nehraje roli, jestli to bylo záměrně nebo ne. Pokud lidi kolem sebe viděl, tak by zastavil a zeptal se, jestli je vše v pořádku. To by byla správná reakce."

Samotný Volkswagen se po oznámení této události snažil postiženého diváka ihned kontaktovat, zatím ale bez úspěchu. "Snažili jsme se jej přes Facebook a sociální sítě dostihnout. To sice nebylo úspěné, ale lidé, kteří stáli na stejné straně [cesty] jako on, nám řekli, že je s ním všechno v pořádku."

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen se po nehodě postavil za Latvalu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Latvala bude muset zaplatit tučnou pokutu

Latvala dostal trest za nehodu, kde trefil diváka

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud