Toyota a Hyundai mají zájem o podpis smlouvy s Evansem pro rok 2018

-haj, 14. srpna 2017, 22:06 Google+

Druhé místa Elfyna Evanse na Rally Finland, zdá se, ještě více upevnilo jeho pozici na jezdeckém trhu pro sezonu 2018.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Posádka Evans - Barritt letos již na dvou soutěžích zanechala opravdu velmi dobrý dojem

Posádka Evans - Barritt letos již na dvou soutěžích zanechala opravdu velmi dobrý dojem | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Malcolm Wilson, šéf M-Sportu, sice trvá na tom, že Elfyn Evans má s jeho týmem jasnou smlouvu i na rok 2018. To ale nezabránilo týmům Toyota a Hyundai v tom, aby ukázaly svůj zájem o tohoto pilota. Naposledy svým druhým místem z Finska ukázal, že na boje ve špičce opravdu má. Navíc připomeňme jeho prohrané vítězství v Argentině o pouhých 0,7 vteřiny. 

Ačkoliv tímto výkonem ve Finsku zmařil šance ve Finsku bázovaného továrního týmu Toyota na premiérový double, tak šéf Toyota Gazoo Racing, Tommi Mäkinen, přiznal, že na něj udělalo dojem, co během roku Elfyn Evans předvedl. "Byla to [Finsko] od něj velmi dobrá jízda. Bude zajímavé sledovat, jak bude jezdit příští rok.

O mladé kluky, kteří jsou schopni zajíždět takové výsledky, je vždy zájem. Bylo by zajímavé promluvit si o příštím roce," řekl Tommi Mäkinen. Přestože Juho Hänninen získal ve Finsku třetí místo, má se obecně za to, že se s ním Toyota pro příští rok rozloučí. Tommi však k budoucí sezoně říká: "Na příštím roce stále pracujeme, nic není rozhodnuté."

img-responsive

Evans soutěže jezdí nenápadně, avšak efektivně | foto: Red Bull

"Musíme si promluvit s japonskou stranou, co by si příští rok představovali. Poté budeme vědět víc," zakončil Fin. Ten však po očku sleduje celou trojici jezdců M-Sportu - zájem by měl i Otta Tänaka a Sébastiena Ogiera. Malcolmu Wilsonovi je jasné, že udržet Ogiera bude, vzhledem k jeho finanční situaci, velmi těžké.

Ovšem do Tänaka a Evanse už investoval tolik prostředků, že je málo pravděpodobné, že by je nechal jít. "Elfyn nikam nepůjde. Jak říkám každému, ideálním scénářem pro příští rok je z mého pohledu udržet všechny tři jezdce. Výkon Elfyna ve Finsku mě hodně zaujal. Všichni víme, jak jsou zde Finové rychlí," chválí svého svěřence Malcolm Wilson. 

img-responsive

Navíc jako jediný jezdí Evans s pneumatikami DMACK? Představují pro něj nějakou výhodu nebo spíše naopak? | foto: Red Bull

"Elfyn navíc ukázal také odhodlání - v pátek to byl velmi těžký den, ale dokázal se vrátit. Navíc je třeba si uvědomit, že svůj výkon podal i přes chybějící předsoutěžní test [Ogier během něj havaroval a zničil vůz]," zakončil šéf M-Sportu. My jen poukažme na to, že Evans letos vyhrál víc měřených testů, než třeba Ogier.

Ve Finsku se navíc servisní zónou nesly zvěsti o tom, že Elfyn Evans míří jako náhrada Daniho Sorda do Hyundai. Korejský tým už byl jednou blízko podpisu smlouvy s Welšanem. Měl pro ně jezdit v případě, že by Thierry Neuville před touto sezonou býval odešel k jiné značce. Michel Nandan ale odmítl spekulace s tím, že i příští rok pojede se stejnou sestavou.

Vytisknout

Diskuze: Toyota a Hyundai mají zájem o podpis smlouvy s Evansem pro rok 2018

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Pozvánka na Zlínské kola – Červené Mravce Rally Team

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud