Snižuje Citroën svoje cíle? Budar bude spokojený s pravidelnými body

-haj, 18. června 2018, 22:07 Google+

Jestliže ostatní tři výrobci na minulé soutěži na Sardinii bojovali o nejrychlejší časy, tak Citroën zůstal tak trochu stranou zájmu. Jeho vůz byl spolehlivý, ale piloti francouzského týmu nedokázali jet s autem rychle.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Breen, Craig - Martin, Scott

Breen, Craig - Martin, Scott | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Tovární tým Citroënu po rozchodu s Krisem Meekem aktuálně bohužel nemá jezdce, který by mohl pomýšlet na nejvyšší příčky. Pierre Budar, šéf týmu, řekl, že by se jeho stáj měla zaměřit spíše na jiné cíle. Zdá se, že aktuálním cílem svěřenců Citroënu je prostě dojíždět do cíle bez nehod. 

"V kontextu, který je pro nás aktuální, jsme si dali nové cíle. [Na Sardinii] jsme dojeli do cíle se dvěma auty bez úhony na bodech a to bez nějakých problémů se spolehlivostí. Pokud naše pozice pozdějších vozů na trati nebyla úplnou výhodou za deště, tak ale v pátek jsme udělali několik menších chyb, které nás stály hodně času a my jsme tak byli nuceni otevírat cestu v následujících dvou dnech," říká Pierre Budar, šéf továrního týmu.

"Když dojedete takto, tak nemůžete mít jiné cíle než posbírat pár bodů tak, abyste se příští rok mohli vrátit ještě silnější." Budar si je jistý tím, že C3 WRC má rychlost, a tak žádá členy týmu, aby byli trpěliví. V příští sezoně očekává lepší výsledky. Jinými slovy řečeno, cílem týmu pro příští rok je jednoznačně získat špičkového jezdce. 

img-responsive

Ostberg za volantem C3 WRC posbíral body, ale nezazářil | foto: Red Bull

"Pokud jsou v týmu lidé se závodním duchem, pak samozřejmě chtějí vyhrávat. Všichni dobře chápou, že provedeme restrukturalizaci a pro sezonu 2019 stanovíme nové cíle - to ale bude chvilku trvat. V aktuální fázi, ve které se nacházíme, drží všichni spolu a soustředí se na svoje úkoly. 

Víme, že máme v C3 WRC dobré auto. Naše auto je konkurenceschopné na všech površích, které se v šampionátu nacházejí. Proto máme všechny ingredience k tomu, abychom se vrátil zpět na vrchol," věří šéf týmu Citroën. 

Vytisknout

Diskuze: Snižuje Citroën svoje cíle? Budar bude spokojený s pravidelnými body

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Další bronz v řadě pro MOGUL Racing team

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud