Citroën vyjednává s Ogierem o možnostech smlouvy na rok 2019

-haj, 3. srpna 2018, 23:22 Google+

Citroën začal jednat s pětinásobným mistrem světa, Sébastienem Ogierem, o možnostech jeho návratu k Citroënu. Cílem Francouzů je uzavřít s Ogierem smlouvu pro rok 2019.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Uvidíme Ogiera příští rok v Citroënu?

Uvidíme Ogiera příští rok v Citroënu? | foto: Red Bull Content Pool

Sdílejte článek

Citroën chce získat Ogiera do svých služeb 7 let poté, co jej nechal odejít po interních neshodách mezi ním a Loebem. Aktuální smlouva Francouze s M-Sportem vyprší na konci tohoto roku a ulovit jej bude chtít asi každá značka. Jen připomeňme, že poté, co Citroën v květnu vyhodil Krise Meekea, angažoval Madse Ostberga. Tým je ale bez jasné týmové jedničky a Nor má navíc smlouvu jen do konce sezony. 

Šéf týmu, Pierre Budar, pro britský Autosport řekl: "Aktuálně hodně přemýšlím o jezdecké sestavě pro příští rok. Máme mnoho možností a mluvíme s několika piloty - mohly by zde být nějaké změny pro příští rok." Když byl přímo dotázán na možný návrat Ogiera do francouzského týmu, tak řekl: "Mluvím se Sébastienem Ogierem stejně tak, jako mluvím s ostatními jezdci. Samozřejmě bychom byli rádi, kdybychom měli v týmu takového jezdce."

img-responsive

Vrátí se Ogier tam, kde kdysi začínal? | foto: Citroën Sport

Všeobecně se ale má za to, že Ogier bude chtít primárně zůstat u M-Sportu. Nedávno říkal, jak je v týmu spokojený a dalším bonusem v M-Sportu, který je přeci jen privátním týmem, jsou menší PR povinnosti ve srovnání s kterýmkoliv továrním týmem. Citroën se už pokoušel získat Francouze pro sezonu 2018, ale nakonec jednání skončila na finanční otázce. CEO skupiny PSA, Carlos Tavares, navíc prozradil, že pro letošek snížil rozpočet týmu. Tou dobou byl také ale Tavares spokojen se sestavou Meeke a Breen... Vše se tedy může rychle změnit.

Když se Autosport zeptal Budara, jestli může Citroën nabídnout Ogierovi peníze, které žádá, tak řekl: "Nemohu mluvit o otázkách našeho rozpočtu, nechci o tom mluvit. Máme určitý rozpočet a firma nám věří, že jej využijeme tou co možná nejlepší cestou pro tým, aby vyhrával. Je to na nás, musíme použít budget tou nejlepší cestou, bychom mohli vyhrávat."

Vytisknout

Diskuze: Citroën vyjednává s Ogierem o možnostech smlouvy na rok 2019

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ott Tänak si ve Finsku připsal zasloužené vítězství

Mäkinen: Ve Finsku jsme doma, nemuseli jsme se nějak zvlášť připravovat

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud