Citroën by chtěl příští rok následující sestavu: Ogier, Breen, Lappi

-haj, 6. září 2018, 19:10 Google+

Jak se zdá, tak Citroën hodně tlačí na to, aby měl v roce 2019 jezdeckou sestavu, se kterou by mohl pomýšlet na vítězství v šampionátu. Jeho cílem je mít následující jezdce: Sébastiena Ogiera, Esapekku Lappiho a Craiga Breena.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Debaty ohledně možného angažmá v Citroënu se Sébastienem Ogierem se táhnou už týdny. Ale diskuze s Esapekkou Lappi, zdá se, gradují. Zatímco pětinásobný mistr světa, Ogier, který hájí aktuálně barvy M-Sport Fordu, je hlavním cílem pro Citroën, tak případný neúspěch ve snaze o jeho získání by ještě zvýšily tlak na získání Lappiho. 

Manažer finského pilota se poprvé potkal se šéfem Citroënu, Pierre Budarem, v červnu a minulý měsíc měl 27 letý pilot navštívit zázemí Citroën Racingu a blíže se seznámit s C3 WRC. To samozřejmě nenechává klidným šéfa továrního týmu Toyota, Tommiho Mäkinena, který dal Finovi a někdejšímu továrnímu pilotovi Škody Motorsport nabídku na příští rok, když zopakoval, že by si pro rok 2019 rád udržel vedle Jariho-Mattiho Latvaly a Otta Tänaka i Esapekku Lappiho. 

img-responsive

Koho uvidíme příští rok za volantem speciálů C3 WRC? | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Manažer Lappiho, Erik Veiby, potvrdil, že mají nabídku od Toyoty, ale dodal, že jednají i s jinými týmy. "Esapekka dělá svoji práci a jezdí pro Toyotu, která je jeho zaměstnavatelem, tak dobře, jak jen to jde," řekl Erik Veiby pro britský Autosport. "Mohu potvrdit, že dostal nabídku od Toyoty a jednáme i ostatními týmy o příštím roce, ale nic jsme ještě nepodepsali."

Aktuálním jezdcům Citroënu, Craigu Breenovi a Madsi Ostbergovi, vyprší na konci roku u Citroënu jejich smlouvy. Oba by ale rádi v týmu pokračovali. Breen začal letošní sezonu dobře, když zajel druhé místo ve Švédsku. Pak ale musel dvě soutěže absentovat, když dělal místo pro Sébastiena Loeba. Od té doby už jezdí, ale vždycky jej potká zkraje rally nějaká smůla. 

Citroën nadále trvá na tom, že pro příští rok ještě s nikým podepsáno nemá a neočekává, že by měl v průběhu srpna co oznámit. Tiskový mluvčí týmu řekl: "Nic se nezměnilo. Jednání nadále trvají."

Vytisknout

Diskuze: Citroën by chtěl příští rok následující sestavu: Ogier, Breen, Lappi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

MOJE PRVNÍ BARUMKA, aneb když se sprintařka rozhodne jet legendy

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud