Italská rally Marešovi vyšla, zvítězil v ERC1 Junior

RallyZone.cz, 29. července 2019, 15:49 Google+

Po odstoupení na domácí Bohemce si posádka Filip Mareš – Jan Hloušek spravila chuť na dalším podniku evropského šampionátu. V náročné Rally di Roma Capitale skončili členové ACCR Czech Rally Teamu pátí v absolutním pořadí a v hodnocení ERC1 Junior zvítězili. Na srpnové Barum Czech Rally Zlín tak budou v šampionátu pro jezdce do 28 let bojovat o celkové vítězství!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally di Roma Capitale (ITA)

Rally di Roma Capitale (ITA) | foto: Archiv jezdce

Sdílejte článek

Filip Mareš zahájil své italské tažení sedmým místem v kvalifikaci a úvodní sekci tří rychlostních zkoušek dokončil jako šestý nejrychlejší. V druhých průjezdech Filip s Honzou zrychlili a v závěru prvního dne jim, po minutové penalizaci Lukyanuka, patřila skvělá třetí pozice průběžného pořadí. „Po havárii na Rally Bohemia nebylo snadné dostat se zpět do správného tempa. Začali jsme opatrně, za žádnou cenu jsme nechtěli riskovat,"prozradil taktiku pro úvod soutěže Filip a pokračoval: „Erzeta Pico byla jednou z nejtěžších, které jsme na asfaltu jeli. Z hlediska rozpisu a vyvarování se defektu se jednalo o skutečnou výzvu. V prvních průjezdech jsme si ověřili, že v našich poznámkách sedí vše na sto procent. Pro druhé průjezdy jsme obuli nejtvrdší směs pneumatik Michelin a to se vyplatilo. Vyhnuli jsme se jezdeckým chybám i defektům a i proto jsme byli s našimi výkony ve druhých průjezdech spokojenější."

V desáté erzetě se před naší posádku dostal Alexey Lukyanuk a zezadu začal dotírat také domácí rychlík Andrea Crugnola. Hlavním soupeřem posádky Mareš – Hloušek v juniorské kategorii byl ale Chris Ingram, kterého si Filip hlídal a udržel před ním náskok až do cíle. Konečné páté místo a vítězství v ERC1 Junior patří mezi další výrazné výsledky mladé posádky ACCR Czech Rally teamu. „Nedělní etapa už nebyla naštestí tak záludná a riziko defektu bylo minimální. Sice jsme přišli o nějakou pozici v absolutním pořadí, vše jsme ale podřídili výsledku v juniorské kategorii. Jeli jsme rozvážně a náskok před soupěři si bezpečně pohlídali," líčil spokojený Mareš v cíli závodu. „Vítězství z Říma je přesně ten výsledek, ve který jsme doufali a věřili. Po Bohemii to nebylo snadné. Hlavní cíl se ale podařil vyplnit a před barumkou jsme stále ve hře o juniorský titul mistrů evropy," neskrýval radost z výsledku navigátor Honza Hloušek.

Účast na Rally di Roma Capitale byla po nehodě na Rally Bohemia do poslední chvíle ohrožena. Skvělou práci odvedl tým KRESTA RACING, který během dvou necelých dvou dnů dokázal Fabii R5 opravit a připravit do stoprocentního stavu před náročnou italskou soutěží. „Výsledek z Říma patří především našim mechanikům. Havárii na bohemce jsme všem přidělali hodně práce i starostí a nebýt nasazení každého člena týmu, v Itálii bychom nestartovali. Naše obrovské díky patří rovněž všem sponzorům, kteří náš start v Římě podpořili," neopomněl Filip Mareš a Roman Kresta k tomu dodává:„Filip splnil všechny pokyny, které jsme si před touto náročnou soutěží stanovili a dokázal je proměnit v nad očekávání dobrý výsledek. Udržet se na tratích takového charakteru v necelé minutě a půl za Bassem je velmi dobrý výkon. Obzvláště s ohledem na to, že na neděli jsme si jasně stanovili zbytečně neriskovat a udržet za sebou Chrise Ingrama, který je hlavním soupeřem Filipa v boji o titul v juniorech. Barum rally bude tedy velmi zajímavá a v ERC se bude bojovat do posledního kilometru letošní sezóny. Děkuji celému týmu za velké nasazení."

Velké letošní finále si posádka Mareš – Hloušek užije na legendární Barum Czech Rally Zlín, která zakončí nejen naše domácí mistrovství, ale také kalendář ERC1 Junior. Devětačtyřicátý ročník „barumky" se koná už 16. – 18. srpna.

PR ACA Škoda Autoklub Team 

Vytisknout

Diskuze: Italská rally Marešovi vyšla, zvítězil v ERC1 Junior

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Pořadatelé barumky finišují s přípravami

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud