Mexiko: Solberg odstoupil, vede Loeb

Marek Šteigr, 9. března 2007, 23:22 Google+

Po šesti odjetých rychlostních zkoušká Mexické rally je v čele průběžného pořadí Sebastien Loeb s vozem Citroen C4 WRC. Peter Solberg, který až do páté zkoušky vedl, musel zastavit na přejezdu k RZ6, protože z jeho speciálu Subaru Impreza WRC 2007 vytékal olej.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

I když se zdálo, že nový vůz z dílen Subaru bude hned od začátku stačit konkurentům s Fordy a Citroeny a Peter Solberg se opět po delší době zapojí do boje o příčku nejvyšší, technická závada na jeho voze nakonec znamenala stop veškerým nadějím. Po Solbergově odstoupení se dostal do čela soutěže úřadující Mistr světa Sebastian Loeb, který má na druhého Chrise Atkinsona náskok dvaadvacet vteřin.

Na třetím místě je po šesti RZ Mikko Hirvonen s Focusem WRC, který se na tuto pozici probojoval po skvělých výkonech ve třech zkouškách páteční druhé sekce. Na Hirvonena se však tlačí další mladý jezdec, konkrétně dvojka týmu Citroen Dani Sordo. Ten ztrácí na třetí pozici 4,3 vteřiny a na lídra sotěže Loeba pak 31,7 sekundy.

O pátou příčku svádí boj dvojice Manfred Stohl a Marcus Grönholm. Rozdíl mězi těmito dvěma jezdci činí pouze 2,2 vteřiny a dá se tak očekávat tvrdý boj. Za Grönholmem se pak seřadili tři jezdci, kteří jedou s vozy Ford Focus a to Latvala, Wilson a G. MacHale.

Mezi produkčními vozy vede po šesti odjetých zkouškách Mark Higgins s Mitsubishi Lancer EVO IX. Česká posádka Štěpán Vojtěch – Michal Ernst se zatím drží na pěkné sedmém místě ve třídě N4 a celkově se tato posádka pohybuje na pomezí druhé a třetí desítky.

Dnes na jezdce v Mexiku čekají už jen dva průjezdy diváckou superspeciálkou a pak závěrečný servis. Zítra soutěž pokračuje druhou etapou a server auto–news.cz vás bude o jejím průběhu informovat.

Rally México - Výsledky po 1. dni

Foto: Citroen

Vytisknout

Diskuze: Mexiko: Solberg odstoupil, vede Loeb

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Suzuki SX4 WRC ve Finsku nepojede - anotační foto

Suzuki SX4 WRC ve Finsku nepojede

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud