Test nové patnáctipalcové soutěžní pneumatiky

ar1, 21. března 2007, 16:28 Google+

Těsně před startem Matador Cupu 2007 představila slovenská společnost Matador Púchov a.s. novou soutěžní pneumatiku v patnácti palcovém provedení.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Test pneumatik

Test pneumatik | foto: CRT Kopecký

Sdílejte článek

Vzorem pro pneumatiku Matador 180/580 R15 SM-20 je obdobná pneumatika v sedmnácti palcovém rozměru, se kterou získal Václav Pech domácí titul v automobilových soutěžích. Pneumatiky s dezénem SM-20 nahrazují předchozí model SM-2 a potvrzují v testech i na rychlostních zkouškách jednoznačné zlepšení jízdních vlastností oproti dezénu SM-2.

Matador Motorsport otestoval novou pneumatiku na části rychlostní zkoušky „Hvozdná“ na Zlínsku ve dvou rozdílných směsích (R3 – středně tvrdá a R5 – tvrdá). Zvolený úsek byl pro test pneumatik velmi vhodný, neboť asfaltový podklad tohoto úseku výrazně prověřil především životnost pneumatik.

Pro test byl využit vůz Honda Civic VTI Tomáše Marka a za jeho volantem se objevil i Jaromír Tarabus. Organizaci měl na starost Miroslav Jandík, který v Mistrovství Slovenska startuje v barvách Matadoru s novým vozem Mitsubishi Lancer EVO IX.

Miroslav Jandík: „Naše firma Apid ve spolupráci s Matadorem zajistila první test této nové pneumatiky, která je určena pro obdobné vozy jako Honda Civic VTi, kterou pro test zapůjčil Tomáš Marek. Během testu se za volantem vystřídali a porovnávali pneumatiku Matador proti konkurenčním produktům Jaromír Tarabus, Tomáš Marek a Jan Jelínek, který využil svých zkušeností s pneumatikami Matador z loňské sezóny zakončené stříbrnou příčkou v Matador Cupu. Technici Matadoru během testu měřili a analyzovali především teploty, tlaky a opotřebení pneumatiky.“

Tomáš Marek: „Jsem potěšen, že jsem se mohl zúčastnit prvního testu této nové pneumatiky Matador. Pro test jsem poskytl náš soutěžní vůz Honda Civic VTi a i v budoucnu bych se velmi rád podílel na testování soutěžních pneumatik Matador v patnácti palcovém provedení.

S modelem Matador 180/580 R15 SM-20 plánuji absolvovat kompletní Mistrovství České republiky v rallye“ , dodal majitel soutěžního vozu Honda Civic VTi.

Test potvrdil předpoklad, že podobně jako v sedmnácti palcovém provedení budou sportovní pneumatiky Matador konkurenceschopné a jezdci využívající tyto soutěžní pneumatiky budou schopni dosahovat kvalitních výsledků.

V průběhu dubna představí technici Matadoru další nový přírůstek mezi sportovními pneumatikami, který bude vycházet ze sedmnácti palcového provedení dezénu SM-10 – intermédia a tím bude kompletně ucelena patnácti palcová řada určená pro rally.

Unikátní výhodou sportovních pneumatik Matador je homologace „E“ a vzhledem k této skutečnosti lze takto homologované pneumatiky využívat i v běžném provozu.

Na sportovní pneumatiky Matador pro účastníky Matador Cupu nabízí promotér seriálu Motorsport Kopecký atraktivní slevy. Uzávěrka přihlášek pro úvodní závod Matador Cupu je již 31.března 2007 , neboť seriál odstartuje Valašská rallye, která zahájí Mistrovství České republiky v rallye první dubnový víkend.

Tisková zpráva Matador Motorsport

Vytisknout

Diskuze: Test nové patnáctipalcové soutěžní pneumatiky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Suzuki SX4 WRC

Max Mosley navštívil Suzuki

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud