Jan Kopecký odstoupil pro poruchu řízení

Marek Šteigr, 19. května 2007, 23:02 Google+

Štěstí se na stranu Czech Rally Teamu Kopecký nepřiklonilo ani ve druhé etapě Rallye Sardinia. V úvodní etapě zastavila vůz Škoda Fabia WRC pilotovaná Janem Kopeckým porucha převodovky, tým však využil pravidla Superally a nastoupil do druhé etapy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký, Jan

Kopecký, Jan | foto: CRT Kopecký

Sdílejte článek

V první polovině sobotní etapy dala posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek částečně zapomenout na včerejší smolnou etapu, neboť dosáhla dvanáctého, desátého a osmého času v dnešních úvodní třech erzetách. Jan Kopecký postupně získával jistotu na italské šotolině a především ve druhých průjezdech dnešních rychlostních testů chtěl dosáhnout alespoň dílčích úspěchů v Rallye Sardinia.

Před startem desáté rychlostní zkoušky po telefonické konzultaci s týmem Jan Kopecký ze soutěže odstoupil, neboť nový model řízení nebyl stoprocentně funkční.

Czech Rally Team Kopecký se po zralé úvaze rozhodl soustředit se na nadcházející Řeckou rallye a do nedělní etapy vůz Škoda Fabia WRC posádky Jan Kopecký-Filip Schovánek nenastoupí.

"Jan do dnešní etapy vstoupil kvalitními časy. Ačkoliv je Rallye Sardinia hodně nešetrná k technice, neměli jsme v servisní zóně signály, že by měl vůz nějaký technický problém.

Bohužel před startem do desáté rychlostní zkoušky se s námi Jan telefonicky spojil, aby nás informoval, že řízení nereaguje na otáčení volantu na levou ani pravou stranu. Chvílemi naopak řízení reagovalo okamžitě. Po krátké konzultaci jsme se rozhodli neriskovat a ze soutěže odstoupit. Bližší informaci o příčinách nefunkčního řízení budeme mít později, ale máme podezření na mechanickou závadu.

Tento typ řízení je zcela novým modelem a k dispozici jej obdržela Škoda Motorsport od výrobce řízení. Zásadní inovací je agresivnější reakce, kdy ke stejnému úhlu natočení kol je třeba menšího úhlu otočení volantem. Nový model jsme vyzkoušeli na testu ve Vysokém Mýtě i během dvoudenního testování na Sardinii a žádný technický problém jsme nezaznamenali. Pochopitelně by bylo nerozumné pustit soutěžní vůz na trať rychlostní zkoušky, pokud řízení nereaguje na otáčení volantu.

Do závěrečné etapy již nenastoupíme a přípravu vozu budeme směřovat na Řeckou rallye," řekl vedoucí týmu Josef Kopecký.

"V úvodních třech erzetách dnešní etapy fungoval vůz Škoda Fabia WRC velmi dobře a ačkoliv jsme byli s dosahovanými časy spokojeni, chtěli jsme ve druhých průjezdech ještě zrychlit. Bohužel na přejezdu ke startu desáté rychlostní zkoušky přestalo řízení reagovat na otáčení volantem a po telefonické konzultaci s týmem jsme se rozhodli ze soutěže odstoupit," dodal pilot Jan Kopecký.

Tisková zpráva CRT Kopecký

Vytisknout

Diskuze: Jan Kopecký odstoupil pro poruchu řízení

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Tišnov – stav příprav a lidé okolo - anotační foto

Tišnov – stav příprav a lidé okolo

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud