4x4suzuki party 2007

Daniel Šupa, 29. května 2007, 23:52 Google+

Vzhledem k velkému počtu majitelů vozů značky SUZUKI a příznivců offroadů v České republice se rozhodla skupina kolem Zdeňka Čampuly uspořádat unikátní závody a adrenalinový víkend spojený se setkáním majitelů nejen vozů Suzuki.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Offroad MČR Bratronice (CZE)

Offroad MČR Bratronice (CZE) | foto: www.4x4suzuki.cz

Sdílejte článek

Po dlouhých úvahách a návrzích vznikla myšlenka uspořádat akci s názvem: 4x4suzuki EXTREME ACTION & OFFROAD party 2007, která se bude konat ve dnech 16. a 17. června 2007. Jako nejlepší a nejzajímavější místo nám připadal od začátku Chříč u Rakovníka, který je již znám každoročním hostováním MČR, Offroad martonů a dalších akcí. Tato lokalita nabízí jako jedna z mála možnost pojmout velké množství diváků, nezaměnitelný terén s možností postavit mnoho trialů - od lehkých až po extrémní výjezdy - a zároveň uspořádat zajímavé doprovodné akce.

Společně s NB OFFROAD, pro Vás chystáme nezapomenutelný víkend plný závodů, soutěží a zábavy. Trialy budou pod vedením profesionálních rozhodčích MČR. Momentálně probíhají jednání se sponzory. Žádný ze soutěžících ani diváků neodjede s prázdnou! Více informací najdete na webové stránce www.4x4suzuki.cz

4x4 vozy a co dokáží…
Pojem "offroad" již sám naznačuje, že se nejedná o jízdu po silnici, ale takzvaně „mimo cestu“.  Mnoho vozů  s pohonem 4X4, má předpoklady pro jízdu "mimo cestu". Na trhu jsou k dostání desítky typů vozů s pohonem 4x4. Osobní automobily, pro které je pohon všech kol "pouze" záležitost lepší trakce, bezpečnosti a komfortu a majitelé těchto vozů "mimo cesty" téměř nejezdí. Do druhé skupiny patří vozy označované SUV, zvládnou lehčí terén a pořizují si je majitelé pro jejich velikost a možnost dopravit se i mimo asfaltové povrchy po polních cestách, k rybníku na ryby a nebo na stavbu. V poslední řadě tu existuje možnost zakoupit si velký "offroad" (mezi lidmi často všeobecně nazývanými jako "jeep"), tyto vozy jsou velice prostorné, se silnými motory a při troše úprav a investic se z nich dá "postavit" auto, vedle kterého menší dodávka vypadá jako osobák.

Spousta majitelů těchto "jeepů" bohužel nikdy v terénu nebyla, a ani netuší že jejich miláček má například uzávěrku zadního diferenciálu a nebo redukovanou převodovku. Možná je ani nikdy nenapadlo, že by dali na svého mazlíka větší pneumatiky, přidali motoru pár koníků, zvýšili sání pro možnost hlubšího brodění vozu, nechali si vyrobit odolnější pevnostní nárazníky a další a další úpravy kterých je nespočet.

Naštěstí je zde stále se rozšiřující skupina lidí a majitelů „jeepů", kteří používají svůj vůz ke každodenní práci a nebo dopravě, ale o víkendu se změní v „šílence a blázny" co pokouší nástrahy terénu v kopcích, bahně, písku a nebo na skalách. Tito lidé jsou šťastní až když pokoří nástrahy terénu, dostanou své auto do míst, kam by normální člověk nevyšel pěšky a barva jejich vozu je kompletně zakryta bahnem. Členové této skupiny „šílenců a bláznů" se potkávají a pořádají společné vyjížďky a expedice (nejznámější je v ČR Rumunsko a Ukrajina) a jednou začas si poměří své síly také při závodech.

„Off road", je již delší dobu považován za mezinárodní sport, ať už se jedná o Trucky, Quady (čtyřkolky) a nebo vozy 4x4 („jeepy"). V České republice se tento sport těší stále větší oblibě, a nejznámější závody pro vozy 4x4 jsou offroad maratón a offroad trial. O druhém jmenovaném bude celý víkend 4x4suzuki EA07. Offroad trial jsou závody 4x4 vozů, do hmotnosti 3.5tuny, v ohraničeném prostoru, tzv.sekci. Základem trialu je projet každou branku (většinou pět v sekci), v daném pořadí a směru. V každém trialu posádky sbírají trestné body za poražení a dotek tyčky branky, za couvání, za dotek ohraničujícího pásu atd. Oproti nejznámějšímu a nejnavštěvovanějšímu trucktrialu, má zde každý divák možnost být blíže dění a hlavně alespoň trochu si představit sám sebe v daném autě.

Pokud ale nebudete chtít závodit se speciálně upraveným vozem a na každý závod ho vozit na vleku, máte možnost nyní vyzkoušet svůj vůz na připravované akci 4x4suzuki EXTREME ACTION & OFFROAD party 2007, na kterou vás tímto srdečně zveme.


Tisková zpráva a foto: www.4x4suzuki.cz
Vytisknout

Diskuze: 4x4suzuki party 2007

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Suzuki SX4 WRC

Video z testů Suzuki SX4 WRC

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud