Seznam přihlášených na Barum rally zveřejněn

Marek Šteigr, 13. srpna 2007, 12:47 Google+

Konec spekulacím, dnešním dnem jsme se konečně dočkali. Pořadatelé Barum Rally Zlín dnes zveřejnili seznam přihlášených posádek, které se zúčastní letošního vrcholu české rallyové sezony.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peugeot 207 S2000

Peugeot 207 S2000 | foto: Peugeot

Sdílejte článek

V listině přihlášených posádek nalezneme hned patnáct (!) vozů třídy S2000. Přihlášeny jsou oba týmy, které se letos s těmito vozy účastní seriálu IRC. Na start se za tým Fiat postaví s Puntem S2000 Andrea Navarra a Anton Alén a za španělský tým Peugeot Sport Espaňa pojede dvojice Nicolas Vouilloz a Garcia Ojeda. Ti pojedou s vozem 207 S2000.

 

Dalšími jezdci s vozy S2000 jsou například Renato Travaglia, ten si na Barumce odbude svou premiéru s tímto vozem, a nebo Fredy Loix. Tento belgický jezdec se zkušenostmi z mistrovství světa bude zajisté patřit k horkým kandidátům na vítězství.

 

Druhé housle nebudou chtít hrát na letošní Barum rally ani jezdci jako je Fontana, Solowow, nebo turek Isik.I ti budou disponovat technikou S2000. S vozem Peugeot 207 S2000 je přihlášen i Bernd Casier. V kolonce vozu u Romana Odložilíka je rovněž napsáno S2000. Konkrétně Fiat Punto. Bude zajímavé sledovat jeho výkony v porovnání se špičkou.

 

Zajímavé bude i sledování české špičky v čele s Romanem Krestou a Václavem Pechem. Ti pojedou s produkčními vozy Mitsubishi Lancer EVO IX, které spadají do třídy N4. Dá se očekávat, že hlavně Kresta bude chtít na domácí trati ukázat svou suverenitu a nebude chtít vzdát boj o vítězství lehko. V nastalé konkurenci to však pro něj bude hodně složitý úkol.

 

Z jezdců, kteří se pravidelně zúčastňují mistrovství Evropy, nebo šampionátu IRC s vozy produkční třídy N4, se do Zlína přijede představit pouze Bulhar Dimitar Iliev. Na startu naopak nebude chybět nikdo z české špičky produkčních vozů.

 

V listině přihlášených však nejsou jen jezdci, disponující vozy s oběma poháněnými nápravami. A tak se do Zlína přijede ukázat i Simon Jean-Joseph s Citroenem C2 S1600, Španěl Dani Sola s Hondou Civic R3, nebo jeho týmový kolega Luca Betti. S dvojkolkou Suzuki Swift S1600 se zde představí i Polák Grzegor Grzyb.

 

Celkem listina přihlášených na letošní ročník Barum rally Zlín čítá 123 přihlášených posádek, ze dvanácti států.

 

Nám tedy teď již nezbývá nic jiného, než čekat na start naší letošní nejlépe obsazené rally. Toto čekání si však ještě můžeme zpříjemnit návštěvou „světové“ ADAC Rally Deutchland, která se jede u našich západních sousedů již tento víkend.

Kompletní seznam přihlášených najdete zde

Ilustrační foto: Peugeot
Vytisknout

Diskuze: Seznam přihlášených na Barum rally zveřejněn

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Petter Solberg má dobrý pocit - anotační foto

Petter Solberg má dobrý pocit

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud