Vyškov nabídne kompaktní startovní pole

ar1, 16. srpna 2007, 23:05 Google+

BÖTTCHER RALLY - PREVIEW: Pouhé tři týdny nás dělí od startu další moravské automobilové soutěže - čtvrtého podniku letošního Mediasport.cz Mistrovství České republiky v rally a současně pátého dílu Mistrovství České republiky v rally historických automobilů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Böttcher Rally Vyškov (CZE)

Böttcher Rally Vyškov (CZE) | foto: ftr-media

Sdílejte článek

Uskuteční se o druhém zářijovém víkendu v okolí Vyškova. Pořadatelé populární Böttcher rally letos chystají zajímavou novinku pro všechny piloty historických automobilů, kteří zde nebudou jako doposud odsunuti až za chvost hlavního startovního pole, ale budou mít jedinečnou příležitost porovnat své síly s jezdci soudobých vozů.

Posádky atraktivních historických automobilů ve Vyškově bojují o mistrovské body pravidelně už skoro patnáct let a patří mezi největší stálice této soutěže. Zkrátka, ať se ve Vyškově jela dvoudenní soutěž či sprint, veteráni od roku 1994 ani jednou nechyběli. Vždy byli vítáni jako zajímavé zpestření vozového parku. Letos se pro ně pořadatelé rozhodli připravit novinku, která je v dosavadní historii českého rallysportu něčím zcela nevídaným. Vůbec poprvé nepojedou historické automobily odděleně na konci startovního pole, nýbrž budou podle obvyklé výkonnosti zamíchány mezi soudobé automobily. Tento krok přivítal i špičkový tým šampionátu historických vozů – Exces Super Bike Club, který už na začátku letošní sezóny proti faktu, že jsou historické skvosty odsunuty na okraj zájmu, důrazně protestoval. Ve Vyškově se tak mohou posádky republikového seriálu historických automobilů těšit na zajímavé srovnání s řadou mnohem modernějších strojů, z nichž některé mnohdy zajíždějí pomalejší časy, ale veřejnost se o tom skoro nemá šanci dozvědět. Organizační tým Böttcher rally pevně věří, že stejně dobrou odezvu, jakou jejich rozhodnutí vzbudilo mezi předními jezdci kategorie historiků, se dočkají také ze strany diváků, kteří už nebudou muset na průjezdy všech atraktivních speciálů čekat až na úplný konec, mnohdy marně. Navíc si vychutnají pohled na kompletní pole účastníků Böttcher rally bez jinak nutné bezpečnostní přestávky.

Další tisková informace vyškovské Böttcher rally bude znovu zaměřena na piloty historických automobilů. Tentokrát se ohlédneme za dosavadním průběhem tohoto šampionátu a představíme si posádky, které si letos brousí zuby na titul mistrů ČR.

Text a foto: Jiří Dokulil, ftr-media

Vytisknout

Diskuze: Vyškov nabídne kompaktní startovní pole

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan

Jan Kopecký před startem Německé rallye

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud