Barum Rallye: Kresta měl potíže, zatím je pátý

ar1, 29. srpna 2003, 23:10 Google+

Portugalec Miguel Campos vévodí po první etapě 33. ročníku zlínské Barum rallye, pátému podniku mistrovství České...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

republiky, které je zároveň součástí evropského šampionátu s nejvyšším koeficientem dvacet.

Potíže ve druhém z šesti měřených úseků připravili o lepší umístění domácího favorita Romana Krestu, a tak nejlepším z českých jezdců je zatím vedoucí muž průběžného pořadí domácího šampionátu Václav Pech, jemuž patří třetí místo.

"Zatím je všechno ok. Žádné problémy nemáme," pochvaloval si Campos, společně s Belgičanem Bruno Thirym vedoucí muž evropského šampionátu. Právě bývalý tovární jezdec Škody je zatím hlavním Camposovým soupeřem. Zatímco Portugalec vyhrál čtyři erzety, Thiry pouze jednu. Po prvním dnu však ztrácí necelé tři sekundy.
"Udělal jsem drobnou jezdeckou chybu. Rozhodovat se však bude v dalších dnech," nestrachoval se drobný Belgičan.

Roman Kresta vyhrál první zkoušku, jenže doplatil na kolizi s retardérem ve druhém testu. "Roman auto nedobrzdil včas a narazil do pneumatik, ze kterých je retardér vytvořen. Poškodil při tom celý předek auta, přišel především o narázník," vysvětlil mluvčí Krestova týmu Marcel Sitník.

Kresta ve druhé erzetě ztratil 7 vteřin na vítězného Campose, ale ve třetí už 14 vteřin na v tomto úseku nejrychlejšího Thiryho. "Bez předního nárazníku má auto jiné aerodynamické vlastnosti, má snahu se zvedat. Proto tady Roman ztratil tolika vteřin," prohlásil Sitník.

V servisním areálu v Otrokovicích Krestovi mechanici peugeota opravili. Ovšem oprava se protáhla a Kresta byl potrestán 20 vteřinami za pozdní výjezd ze servisního areálu. Propadl se tak oproti předběžným výsledkům o dvě místa, je tedy osmý.

Naprosto v klidu naopak jede Pech, jenž se taktickou jízdou bez zbytečného rizika posunul na třetí pozici. V popředí se drží i oba polští jezdci Janusz Kulig a Leszek Kuzaj, stejně jako Jan Kopecký. Všichni počítají s tím, že o úspěchu se bude rozhodovat až v sobotu a neděli, kdy by na Zlínsku mělo pršet. Déšť poznamenal již šestou zkoušku.

Z předních posádek v soutěži již nepokračuje Tomáš Vojtěch, jenž havaroval ve třetí erzetě. Štěstí v neštěstí měl Petr Poulík, jehož mitsubishi po nehodě na konci druhého měřeného úseku celé shořelo, jezdci ani navigátorovi se však nic vážného nestalo.

Neoficiální výsledky po první etapě: 1. Campos, Magalhaes (Port./Peugeot 206 WRC) 32:27,9 min., 2. Thiry, Fortin (Bel./Peugeot 206 WRC) -2,9, 3. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) -16,8, 4. Kulig, Scepaniak (Pol./Subaru Impreza WRC) -55,1, 5. Kresta, Tománek (Peugeot 206 WRC) -58,3, 6. Kopecký, Schovánek (Škoda Octavia WRC) -1:09,7, 7. Kuzaj, Mombaerts (Pol., Bel./Toyota Corolla WRC) -1:43,9, 8. Cserhalmi, J. Palivec (SR/Ford Focus WRC) -2:05,5, 9. Triner, Horniaček (Seat Cordoba WRC) -2:09,7, 10. Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC) -2:23,7.

Zdroj: MF Dnes
Vytisknout

Diskuze: Barum Rallye: Kresta měl potíže, zatím je pátý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Barum Rallye: Kresta nedobrzdil do retardéru - anotační foto

Barum Rallye: Kresta nedobrzdil do retardéru

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud