Španělská rally: 2. etapa

Marek Šteigr, 6. října 2007, 19:37 Google+

Beze změn. Tak by se dalo stručně, ale výstižně charakterizovat pořadí Španělské rally po druhé odjeté etapě. Po dnešních osmi rychlostních zkouškách je pořadí v první desítce ne vlas stejné jako po první etapě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: www.wrc.com

Sdílejte článek

Nejrychlejším mužem je stále Franocuzký suverén Loeb. jeho náskok na druhého Sorda narostl během dneška pouze o 1,6 vteřiny. Sordo tedy po dnešku ztrácí 12,9 vteřiny. Jeho atak ne Loeba se však vzhledem k vývoji šampionátu zítra očekávat nedá. Sordo zřejmě bude hrát pro týmovou jedničku a jeho hlavním cílem by mělo být dojetí do cíle před Grönholmem.

 

Pro mladého Španěla by to zřejmě neměl být problém. Zítřejší poslední etapa je ze všech tří nejkratší a Sordův náskok na třetího Grönholma je 30 vteřin. Uvidíme jak se mladíček od Citroenu vyrovná s tlakem.

 

Čtvrté i páté místo si rovněž stále drží stejné „mladé pušky“, které na těchto pozicích byly po včerejší etapě. Jediné co se změnilo je tak opět jen časový rozdíl mezi čtvrtým Hirvonenem a pátým Duvalem. Duval již ztrácí na „Hurvínka“ 45 vteřin.

 

Jak už bylo na začátku článku napsáno, i ostatní příčky v top 10 jsou v držení stejných jezdců jako v pátek večer. Takže dál jen stručná rekapitulace. Šesté místo s odstupem 2:31,7 vteřiny hájí Petter Solberg. Sedmý je Latvala s Focusem týmu Stobart. Poslední bodovanou, tedy osmou příčku zatím po dvou etapách hájí Atkinson. Za ním už pak jsou jezdci s odstupem okolo minuty – Pons a Henning Solberg.

 

V Juniorské klasifikaci se dnes odehrála na prvních třech místech jen jedna změna. Urmo Aava z Estonska měl na RZ8 defekt pneumatiky a propadle se na třetí příčku. Na druhé místo se tak posunul jihlavský Martin Prokop z týmu JipoCar. Ve zbytku dne však Aava náskok Prokopa zmenšoval až se dostal na odstup pouhých 6,9 vteřiny. To bylo po RZ12. Posádka Prokop Tománek však hned na dalším testu výrazně zabrala a celou zkoušku mezi juniory vyhrála. Druhému Aavovi navíc nadělila 8,2 vteřiny a jejich náskok tak opět po dnešní etapě činí 14,1 vteřiny. Doufejme že se naší posádce podaří tuto pozici udržet i zítra.

 

Zítřejší poslední etapa Rally Catalunya má na programu čtyři rychlostní zkoušky a vítěz celého závodu bude znám ještě před třetí hodinou odpolední. Průběh soutěže samozřejmě můžete i nadále sledovat na našich stránkách.

 

Tolik tedy rekapitulace dnešního dne na Španělské rally. Závěrem bych však ještě chtěl upozornit všechny čtenáře na nově vzniklé diskusní fórum, které bylo právě uvedeno do provozu na našich stránkách. Na tomto fóru můžete po zaregistrování vyjadřovat své názory, připomínky a konec konců i případné pochvaly či přání. Můžete zde také psát názory a postřehy k právě probíhajícím závodům a to nejen v sekci Rally, ale také F1, A1GP a mnoha dalších. Diskusní téma ke Španělské rally naleznete zde

Výsledky po 2. etapě zde

Foto k článku: Ford
Vytisknout

Diskuze: Španělská rally: 2. etapa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Subaru drží přes potíže stejné pozice

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud