Grönholm si připadá jako v F1

Tomáš Musil, 12. října 2007, 23:19 Google+

Marcus Grönholm a Timo Rautiainen zakončili první etapu Korsické Rally na druhém místě, když po napínavém souboji prohráli s tradičním rivalem Sebastienem Loebem. Podle vedoucího jezdce hodnocení jezdců je to zase o desetinách vteřiny.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gronholm, Marcus

Gronholm, Marcus | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Týmový kolega Mikko Hirvonen nedokončil první etapu poté, co v RZ3 poškodil zadní část jeho Focus WRC. Nicméně by měl Fin pokračovat dále v rámci systému SupeRally.

Grönholm vyhrál obě ranní zkoušky a do servisní zóny vjížděl s náskokem 2,9s před Dani Sordem. O další 1,2s se na třetím místě umístil Sebastien Loeb. „Počasí nám zjednodušilo správný výběr pneumatik, což se pak potvrdilo i na trati. Přesně tohle nám minulý víkend chybělo ve Španělsku. Některé úseky byly trochu nerovné, zároveň zde bylo mnoho sekcí, které jsme neznali, takže náš rozpis nebyl úplně perfektní, ale tohle je pro všechny stejné."

Na dalších třech odpoledních testech byl pak Marcus vždy druhý. „Loeb si nemůže dovolit polevit z tempa, protože na něj zítra budeme hodně dotírat. Vím, že se s ním na suchu můžu rovnat, a že je tu stále možnost zde zvítězit. V poslední RZ jsem sice udělal pár drobných chyb, které mě stály pár desetinek, žádné vážnější problémy jsme však nezaznamenali. Mrzí mě, že zítra nemůžu startovat za Loebem, takhle nebudu vědět, jaké časy zajíždí, ale ztráta je opravdu minimální, oba pojedeme v tom nejvyšším tempu."
 
Mikko Hirvonen byl po prvním průjezdu čtvrtý, ale po 14km další zkoušky přišla chyba, která ho vyřadila ze zbytku dne. „Udělali jsme chybu v rozpisu a do jedné zatáčky jsme vjeli moc rychle. Auto dostalo smyk a narazili jsme do betonové bloku. Bohužel jsme trefili zavěšení a poškodili karoserii. Měli jsme štěstí, protože moc nechybělo a mohli jsme zapadnout mimo trať."

Týmový ředitel Malcolm Wilson dodává: „Dnešek byl pro Marcuse opravdu skvělý a já jsem spokojen, že se stále drží v boji o špici. Mikko udělal chybu, ale zítra bude mít možnost získat zde další zkušenosti  a snad se mu podaří bodovat i do hodnocení týmů. Auto bylo hodně poškozené, ulomilo se zavěšení a poškodila se záď, nicméně bude plně schopné absolvovat zbytek závodu."

 

Vytisknout

Diskuze: Grönholm si připadá jako v F1

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Minařík, Lubomír - Semela, Viktor

Minaříkova vítězná tečka

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud