Rally Monte Carlo 2009 součástí IRC

Marek Šteigr, 24. ledna 2008, 12:37 Google+

Dnes byla ředitelstvím Rally Monte Carlo oficiálně oznámeno, že v roce 2009 se tento podnik pojede v rámci šampionátu IRC. Šampionát tak po Rally San Remo dostal do svých spárů další bývalí podnik WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: www.citroen-presse.com

Sdílejte článek

Smlouvu o zařazení Monte Carla do IRC dnes podepsali přímo na ředitelství v Monaku Michel Boeri za pořadatele a Jecques Behar za promotéra IRC. Stejně tak jako ve WRC i v sérii IRC bude Monte Carlo prvním podnikem celé série a pojede se rovněž v lednu. Promotér šampionátu, společnost Eurosport Events, počítá pro příští rok s deseti až dvanácti podniky. O ty by se měly podělit tři kontinenty.

René Isoart, jeden z představitelů Monackého autoklubu k zařazení do IRC řekl, „Po zveřejnění nového systému rotací, který pro podniky WRC zavedla FIA, jsme hledali a vybírali z mnoha variant, jak pořádat Rally Monte Carlo i v následujícím roce. Seriál IRC je skvělé řešení! Už v první sezoně této série pořadatelé ukázali potenciál, dynamiku a hodnotu tohoto projektu. Jsem proto velmi rádi, že v příštím roce se i my budeme moci zapojit do projektu, který podporuje růst mladých talentovaných jezdců a spolujezdců a který je výrazně mediálně podporován společností Eurosport.“

Jacques Behard zstupující promotéra IRC dodal, „Je pro nás obrovskou poctou že v sezoně 2009 bude šampionát IRC zahajovat právě Rally Monte Carlo, nejslavnější sportovní podnik automobilové historie vůbec. Chystáme celkovou novou strategii v přístupu k médiím a jejich informovanosti o IRC. Divácky chceme rallysport zviditelnit hlavně díky přímým přenosům z rychlostních zkoušek. Do budoucna plánujeme mnoho změn a vylepšení a jsme opravdu velmi rádi, že budeme moci v příštím roce divákům nabídnout záběry z Rally Monte Carlo 2009, první soutěže šampionátu IRC v další sezoně.

Rally Monte Carlo vypadla kvůli novému systému rotací z kalendáře WRC pro rok 2009 a této šance se chopil právě promotér IRC. Tato série tak nabývá na atraktivnosti. Již dříve se do IRC dostal i Italský podnik Rally San Ramo, který rovněž v nedávné minulosti patřil do elitní kategorie podníků WRC. Uvidíme který další podnik WRC se nechá zlákat Eurosportem.

Vytisknout

Diskuze: Rally Monte Carlo 2009 součástí IRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Solberg, Henning

Henning Solberg doufá ve sníh na Monte Carlu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud