Hirvonen: Zkrátka jsem jim nestačil

Tomáš Urban, 4. března 2008, 10:02 Google+

Mikko Hirvonen, jezdec továnío týmu BP Abu Dhabi Ford skončil na Rally Mexiko až na čtvrtém místě. Jak probíhala rally z jeho pohledu?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Mikko po celou dobu soutěže nemohl najít optimální rytmus. Jeho mladý týmový kolega ho značně převýšil. První den končil Mikko etapu už více než minutu za vedoucím Loebem.

V první etapě jako vedoucí jezdec šampionátu čistil trať. Bohužel se s tímto úkolem nedokázal srovnat. Lépe se mu nevedlo ani ve druhém dni, kdy sice nejel první, ale zase jej postihl dvakrát defekt. Stálo jej to dvě a půl minuty. Byl najednou ohrožen za ním jedoucím Henningem Solbergem.

Poslední den rally postihly před posledními dvěma zkouškami Henninga problémy. Díky tomu uhájil čtvrté místo. V celkovém hodnocení jezdců patří Hirvonenovi stále první místo, ikdyž jen o jediný bod před Loebem.

Co k tomu říká Mikko Hirvonen: "Opravdu to nebyla moje rally. Jarri i Seb byli velmi rychlí, nedokázal jsem jim za žádnou cenu sekundovat. Chvíli jsem se o to pokoušel, ale skončilo to vždy krizovkou, tak jsem radši ubral a soutředil se na zisk bodů,".

Další vyjádření k defektrům, které jej postihly ve druhé etapě: "Byly to nešťastné defekty, ani nevím na co jsem najel. Obecně to byla z mé strany prostě hrozná rally," míní Hirvonen a dodává: "Musíme to hodit za hlavu a soutředit se na další podnik v Argentině. Musíme jet hned z počátku rychle a spolehlivě. Chtěl bych udržet vedení v šampionátu i po Argentině,".

I šéf týmu Malcolm Wilson se vyjádřil k účinkování Hirvonena: "Po závodě jsme rozebírali kde byla chyba. Mikko je zkušený pilot. V Argentině samozřejmě chceme udržet vedení v šampionátu. Mikko ukázal svou rychlost a určitě se to projeví v Argentině," míní Wilson sen.

Vytisknout

Diskuze: Hirvonen: Zkrátka jsem jim nestačil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Atkinson, Chris

Životní výkon Atkinsona v Mexiku

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud